Toronto Gezi Rehberi

Toronto Gezi Rehberi

Toronto Gezi Rehberi

Adını “Dünyanın En Yaşanabilir Şehirleri” sıralamasına sık sık girmesiyle, yüksek yaşam standartlarıyla, soğuğu ile duyduğumuz Toronto‘dayız. Ontario Gölü kıyısındaki Toronto aynı zamanda Ontario Eyaletinin de başkenti. Göl diyoruz ama Ontario Gölü bir deniz kadar büyük. Toronto Gezi Rehberi.

Toronto Gezi Rehberi

Nathan Phillips Square

Toronto çok kültürlü ve çok halklı bir kent. Adeta bir göçmen şehri olan Toronto’da en çok dikkatinizi çeken çok sayıda hintli olduğu. Yaşam şartlarının iyi oluşu ülkemiz de dahil birçok kişinin yaşamak istediği bir ülke olduğu için her zaman Göçmenlerin Hayali bir ülke. Bu nedenle de şehirde Chinatown, Greektown, Koreantown, Little Italy, Little Portugal gibi azınlıkların ağırlıklı yaşadığı mahalleler var.

Çok kültürlü bir şehir

Toronto çok kültürlü bir şehir olduğu için bu halkların mutfakları, festivalleri, sanat anlayışları da şehre yansıyor tabii ki. Neredeyse hiç  olumsuz bir durumla karşılaşmadığımız Toronto’da gördüğümüz ve şaşırdığımız tek olumsuz şey madde bağımlılığına bağlı olarak sokaklarda yaşayan insanların varlığıydı. Bu kişiler madde bağımlısı olduğu için mental durumları da iyi değil ve yanlarından geçerken ya da sizinle iletişime geçmek istediklerinde tedirgin oluyorsunuz. Toronto Gezi Rehberi.

Toronto Gezi Rehberi

Toronto çok yeşil bir şehir, daha Toronto’ya inerken bunu uçakta fark ediyorsunuz. Esasında Toronto bildiğiniz bir metropol görünümünde, hatta neden bu şehrin birçok defa En Yaşanılası Şehir seçildiğini ilk başta anlayamıyorsunuz. Ancak bir süre kalınca özellikle Toronto’da yaşayan kişilerin boş zamanlarında ve arzu ettiklerinde yapabilecekleri çok aktivite olduğunu, doğa ile baş başa kalabildiklerini görüyorsunuz. Toronto Gezi Rehberi.

Toronto Gezi Rehberi

Nathan Phillips Square

Nasıl Gidilir?

Kanada’ya THY’nın Toronto ve Vancouver şehirlerine uçuşları bulunuyor. THY dışında Canada Air başta olmak üzere Lufthansa ve Qatar’ında uçuşları bulunuyor.

Toronto Gezi Rehberi

Ulaşım

Union Pearson Express

Toronto Pearson Havalimanı‘ndan şehre ulaşım için Union Pearson Express (UP Express) trenine binerek şehir merkezine gidebiliyorsunuz. Adından da anlaşılacağı gibi bu tren Pearson Havalimanı ile Toronto’nun merkezi meydanı olan Union Station arasındaki ulaşımı 25 dakikada sağlıyor. Tren her gün 15 dakikada bir kalkan seferlerle hizmet veriyor ve tek yön ücreti 12.35 CAD. Union Station’dan da metro ile Toronto’da istediğiniz yere ulaşabilirsiniz. Toronto Gezi Rehberi.

Metro

Toronto’nun Sarı (Yonge ile University Bölgesi; Vaughan Metropolitan Centre ile Finch arası), Yeşil (Bloor ile Danfort Bölgesi; Kippling ile Kennedy arası), Mavi (Scarborough Bölgesi; Kennedy ile Mac Cowan arası ve Kırmızı (Shepperd Yonge ile Don Mills arası) olmak üzere 4 metro hattı var.

Streetcar

Bunun dışında Streetcar adı verilen Tramvaylar ve tabii ki otobüsler var. Daha detaylı bilgi için tıklayın

İlave bir ulaşım aracı da özellikle Toronto Island’a ulaşımı kolaylaştıran feribotlar

Denizden ulaşım için Water Taxi‘de kullanılabiliyor Toronto’da.

Toronto Gezi Rehberi

Toronto’da yaşayanlar arasında ise bisiklet kullanımı bir Amsterdam kadar olmasa da çok yaygın.

Ne Zaman Gidilir?

Yüksek Sezon ve en ideal aylar Haziran-Eylül arası. Toronto kışları soğuk, yazları sıcak bir şehir olduğu için hava sıcaklığı açısından ideal aylar Nisan-Mayıs ve Eylül-Ekim ayları olarak biliniyor. Biz haziran ayında Toronto’daydık ve çok keyifli bir tatil yaptık. Kesin bir şey varsa Aralık-Şubat arasının yanlış aylar olduğu. Toronto Gezi Rehberi.

Toronto Gezi Rehberi

Vize gerekiyor mu?

Vize almak biraz uğraştırıyor

Kanada pasaport tipine bakılmaksızın tüm Türk vatandaşlarından vize istiyor. Yeşil pasaportlu ve 100’den fazla ülke görmüş bir aile olarak vize konusunda bizi en çok yoran ve bekleten ülke Kanada oldu diyebiliriz. Esasen başvuru zor değil; VFS aracılığı ile internetten yapılıyor ama doldurulan form sayısı, sorulan soruların sayısı nedeniyle oldukça uğraştırdı bizi. Yaklaşık 2-3 hafta sadece form doldurmak ve istedikleri evrakları hazırlamakla geçti. Toronto Gezi Rehberi.

Sonuç ne zaman açıklanacak belli değil

Esas gariplik ise başvuruyu tamamladıktan sonra başlıyor. Çünkü Kanada vize sonucunun ne zaman sonuçlanacağı hakkında herhangi bir taahhütte bulunmuyor. Pasaportu sizden almadıkları için de bu konuda rahatlar. Başvuruyu bitirdikten sonra 1 ayda olabilir 11 ayda olabilir sonuç ne zaman belli olursa Kanada o zaman sizden pasaportunuzu istiyor ve yaklaşık 15 gün içerisinde vizeyi pasaportunuza basıp size geri veriyor. Toronto Gezi Rehberi.

Toronto Gezi Rehberi

CN Tower’dan Toronto

Biz başvurumuzu yaptıktan sonra internetteki forumlarda herkes ne kadar beklemiş onu araştırdık. Gördük ki 2-3 ayda cevap alan da var, 1 yıldır herhangi bir dönüş yapılmamış olan da. Biz 3 ay bekledik, pasaportu VFS’ye teslim ettikten 15 gün sonra 5 yıllık vizemizi aldık. Vize başvurusu yapmak için tıklayın.

Toronto Gezi Rehberi

Downtown

Nerede Kalınır?

Yorkville, Midtown, Downtown Yonge, Distillery District, Harbourfront uygun semtler. Daha ekonomik konaklama için China Town ve Queen Street West tercih edilebilir. Toronto Gezi Rehberi.

Yonge Street

Biz Toronto’da bir arkadaşımızın Downtown’daki evinde kaldık. Şanslıydık çünkü tüm Kanada’da olduğu gibi Toronto’da da otel fiyatları oldukça yüksek. Bu gerçekle; Banff ve Vancouver’da yüzleştik tabii ki.

Toronto Gezilecek yerler Toronto Gezi Rehberi

Toronto büyük bir şehir, gezmek istediğiniz yerlere göre yürüyebiliyorsunuz ya da metroyu kullanmanız gerekebiliyor. İyi haber çok düz bir şehir ve turistik aktivite merkezleri çok dağınık olmadığı için birçok yere yürümek mümkün.

Yonge Street

Yonge Street

Dünyanın evet yanlış okumadınız dünyanın en uzun caddesi Toronto’daki Yonge Street. Çok önemli ve merkezi bir cadde olduğu için Toronto gezinizde bir ya da birkaç defa mutlaka Yonge Street ile yolunuz çakışıyor.

Nathan Phillips Square

Nathan Phillips Square Toronto Gezi Rehberi

İlk duraklarımızdan birisi tabii ki meşhur Nathan Phillips Square oldu. Buradaki TORONTO yazısı önünde fotoğraf çektirmek Toronto için olmazsa olmazlardan. İnternette Toronto’ya ait birçok fotoğraf bu meydanda çekilmiş diyebiliriz. Nathan Phillips Square, Toronto’nun kalbinde canlı ve aktif bir meydan. Her yıl 1,8 milyondan fazla ziyaretçi Meydanda düzenlenen Işık Süvari Alayı, Yeni Yıl Kutlamaları, Anma Günü Kutlamaları yapılıyor. Meydan konserlere, sanat sergilerine, haftalık çiftçi pazarına, kış ışık festivaline ve gösterilere ve daha birçok halka açık etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Meydan kış aylarında havuz buz pateni için buz pateni pistine dönüştürülmekte. Yeni Yıl Noel Ağacı da yine bu meydanda kuruluyor.

Nathan Phillips Square

Adını Belediye Başkanından alıyor

Meydan, Queen Street West ile Bay Street‘in kesiştiği noktada, Toronto Belediye Binası veya Yeni Belediye Binası‘nın ön avlusunu oluşturuyor ve adını 1955’ten 1962’ye kadar Toronto belediye başkanı olan Nathan Phillips‘ten alıyor. Belediye Binasının mimarı Viljo Revell ve peyzaj mimarı Richard Strong tarafından tasarlanmış ve 1965 yılında açılmış olan meydan 12 dönüm alanıyla Kanada’nın en büyük şehir meydanı.

Meydanın çevresi boyunca yükseltilmiş beton yürüyüş yolu bulunuyor ve bu yol Belediye Binasını’na bağlanıyor. Merdivenler, yürüyüş yolunu çeşitli yerlerde meydanın zeminine bağlamakta. Güney tarafında, yürüyüş yolu Queen Caddesi boyunca Sheraton Oteli’ne kadar uzanıyor. Kış aylarında yürüyüş yolu kapalı oluyor. Meydanın altında da bir otopark bulunuyor.

Eaton Centre Shopping

Eaton Centre

Eaton Centre Toronto Gezi Rehberi

Birçok Toronto yazısında görülecek yerler listesinde bulunan Eaton Centre bir AVM ve bizim gibi AVM cenneti bir ülkeden gelenler için ilgi çekici bir kısmı bulunmuyor. Bu nedenle biz de hızlıca girip çıktık.

Berczy Park

Berczy Park Toronto Gezi Rehberi

Bizim ilgimizi çeken noktalardan birisi Berczy Park oldu. Berczy Park, St. Lawrence Sanat Merkezi‘nin karşısında, Wellington, Front ve Scott caddeleri arasındaki arazi üçgeninde yer alan 3 dönüm büyüklüğünde halka açık bir park. Daha önce otopark olan alan 1980’den bu yana halka açık bir park olarak kullanılıyor. Son birkaç yıldır Toronto Şehri, çok kullanılan ve yıpranmış parkın yeniden canlandırılmasını planlamak için yerel halkla yakın işbirliği içinde çalışmış.

Berczy Park

Berczy Park, adını genellikle John Graves Simcoe ile birlikte modern Toronto’nun kurucu ortağı olarak kabul edilen Alman doğumlu mimar, araştırmacı ve yazar William Berczy‘den almış.

Park ve caddenin yeniden yapılandırılması 2015 yılında başlanmış

Parkın tarihi merkezi olan büyük çeşmenin yerini benzersiz ve ilginç bir temaya sahip iki katmanlı yeni bir çeşme almış. 2017 baharında açılışıyla birlikte çeşmenin etrafında, içinde ve üzerinde 27 köpek heykeli (ve bir kedi) yer alıyor ve her biri ağzından su püskürtüyor. Çeşmenin üzerinde altın bir kemik duruyor.

Flatiron Building’in arka cephesindeki Mural

Kediye dikkatli bakarsanız kemiğe değil direkteki iki kuşa bakıyor. Yine Parkın farklı bir bölümündeki kedi de farklı kuşlara bakıyor. Parkın bir cephesine bakan Flatiron Building’in arka cephesini kaplayan Mural parkı tamamlıyor.

Flatiron Building

Flatiron Building (Gooderham Binası) Toronto Gezi Rehber

Parkın ucunda da Toronto’nun simge yapılarından birisi olan Flatiron Building bulunuyor. Flatiron Binası olarak da bilinen Gooderham Binası, Wellington Street East 49 numaradaki tarihi bir ofis binası. St. Lawrence semtinde, şehrin Finans Bölgesi’nin (Yonge Caddesi’nin doğusu) doğu ucunda, Toronto Şehir Merkezindeki Front Street ile Wellington Caddesi arasında yer alıyor. Bina bu caddelerin oluşturduğu üçgen kesişme noktasına 1892 yılında yapılmış. Kırmızı tuğlalı etkileyici yapı, New York gibi birçok şehirde örneği olan tasarımın en erken örneklerinden.

Çok İkonik bir bina

Gooderham Binası, Finans Bölgesi’nin gökdelenleriyle çerçevelenmiş Toronto’nun en ikonik manzaralarından birinin odak noktası bizce. Binanın arka cephesinde de Berczy Park’da bahsettiğimiz 2001 yılında yapılmış olan Mural yani Duvar Resmi bulunuyor.

Flatiron Building

Gooderham Binası, Gooderham ailesiyle, özellikle de 1837’de Toronto’daki Gooderham ve Worts İçki Fabrikası’nı kuran William’ın en büyük oğlu George Gooderham ile ilişkili. 1880’lerde, babasının sürekli genişleyen içki imalathanesini devralan George, mimar David Roberts Jr.’ı görevlendirerek iş ofislerinin barındırılacağı sanayi kompleksinin biraz batısında bir bina inşa edilmesini istemiş. Ortaya çıkan ve Gooderham Binası olarak bilinen bina, 18.000 $’lık maliyetle o dönemde Toronto’da inşa edilen en pahalı ofis binası olmuş. İçki fabrikasının, Toronto Bankası’nın ve Üretici Hayat Sigortası Şirketi’nin başkanı olarak Gooderham, binayı en cömert ayrıntılarla dekore edecek finansmana sahipmiş. Gooderham, 1905’te öldüğünde Ontario’nun en zengin adamıymış.

St.Lawrence Market

St.Lawrance Market Toronto Gezi Rehberi

Gittiğimiz her şehirde Kapalı Marketler çok ilgimizi çeker. Toronto’daki St.Lawrence Market de bunların çok güzel bir örneği. Toronto şehir merkezinin St. Lawrence semtinde, Front Street East ve Jarvis Caddesi üzerinde yer alan market Toronto hatta Ontario’nun en büyük Kapalı Market alanı.

St.Lawrence Market

200 yıllık bir geçmişe sahip olan Market’de; balık, sebze, meyve, şarküteri ürünleri, hazır yemek ve cafeler bulunuyor ve çok keyifli bir mekan. Bu 200 yıllık geçmişi esnasında bir dönem binanın bir kısmı Köle satışına ayrılmış. Hafta içi 19:00’a, hafta sonu 17:00’ye kadar açık olan market pazartesi günleri ise kapalı.

Path haritası

PATH

Toronto kışın çok soğuk olduğu için birçok binayı yeraltından birbirine bağlayan tüneller yapılmış. Biz de bunlardan birisine girerek CN Tower’ın olduğu bölgeye geçtik. Toronto yazın da çok sıcak olabiliyor. Bu şekilde Toronto’lular yer altından giderek sıcak ve soğuktan etkilenmiyorlar. Ancak bu bağlantıları bulmak ve nereye açıldığını bilmek pek kolay değil. Biz Toronto’da yaşayan arkadaşımızla gezdiğimiz için onun rehberliğinde bu bağlantıları kullandık. Bu bağlantılar içerisinde çok sayıda mağaza, döviz bürosu hatta banka bulunuyor.

PATH’den bir bölüm

PATH adı verilen sistem, Toronto şehir merkezinde, 30 kilometreden fazla restoran, alışveriş, hizmet ve eğlenceyi kapsayan, çoğunlukla yer altı yaya yürüyüş yolu ağı. Yürüyüş yolu, toplu taşımaya yaya bağlantılarını kolaylaştırıyor ve iş günü boyunca işe gidip gelen 200.000’den fazla yolcunun yanı sıra turistler ve bölge sakinlerine de ev sahipliği yapıyor.

PATH Toronto için çok önemli

PATH, şehrin şehir merkezinin ekonomik sürdürülebilirliğine önemli bir katkı sağlıyor. 3,7 milyon metrekarelik perakende alanıyla PATH’de 1.200 restoran, mağaza ve hizmet bulunuyor ve yılda yaklaşık 1,7 milyar dolar satış elde ediliyor. PATH’de tahminen 4.600 iş bulunmakta. PATH yıllık olarak yaklaşık 271 milyon dolar federal, eyalet ve belediye vergi geliri elde ediyor. PATH’e 75’ten fazla bina bağlı. Altı metro istasyonuna, üç büyük mağazaya, dokuz otele ve Toronto’nun en yoğun transit merkezi Union İstasyonuna PATH üzerinden erişilebilir.

PATH, Hockey Hall of Fame, Roy Thomson Hall, Scotiabank Arena ve CF Toronto Eaton Centre dahil olmak üzere Toronto’nun en popüler turistik ve eğlence mekanlarından bazılarına bağlantı sağlamaktadır. Belediye Binası ve Metro Salonu da PATH aracılığıyla birbirine bağlanmakta. Yürüyüş yolu sisteminin her bir bölümü, içinden geçtiği yaklaşık 35 mülkün sahibine ait ve onun tarafından kontrol ediliyor.

Sahilden Yonge Şehir Merkezine ve Eğlence Bölgesi’nden Yonge St.’e kadar PATH boyunca yürümek mümkün.

CN Tower silüeti

CN Tower

Sonraki durağımız Toronto kenti ile özdeşleşen CN Tower Televizyon Kulesi oldu. CN adı ile Kule Canadian National Demiryolu Şirketinin arazisi üzerine yapıldığı için ona atıfta bulunuyor.

CN Tower’dan Toronto

3. En Yüksek Kule

CN Kulesi, 1975’ten Burj Khalifa’nın (Dubai, BAE yapıldığı 2007 yılına kadar 32 yıl boyunca dünyanın en yüksek bağımsız yapısı rekorunu elinde tutmuş. Ancak biliyorsunuz Bujj Khalifa’nın da bu ünvanı 2009 yılında Canton Tower (Guangzhou, Çin) tarafından elinden alındı. Şu anda dünyadaki en yüksek onuncu bağımsız yapı ama Batı Yarımküre’deki karadaki en yüksek bağımsız yapı olmaya devam etmekte.

CN Tower

CN Tower için en önemli aktivite tabii ki Gözlem katına çıkarak buradan Toronto’yu görmek ve yılda 2 milyon kişi bunu yapıyor. Observation Deck yani Gözlem Katı’nın zemininin bazı kısımları camla kaplı ve ziyaretçiler buradan aşağıya bakabiliyorlar.

Bazı yüksek gökdelenlerin kısıtlı görüşlerinden çok farklı olarak yerden tavana kadar cam ile kaplı olduğu için çok güzel bir görüş mümkün. Hatta bir kısmı üzerinde yürürken kırılan cam efekti veren ekranlarla kaplanmış. Çok ilginç bir şekilde ekran olduğunu bilmenize rağmen heyecan verici bir tecrübe.

CN Tower’a çıkış ücreti 45 CAD eğer 447 m yükseklikteki Skypod adındaki kısma da çıkmak isterseniz +10 CAD daha ödemeniz gerekiyor.

Skypod

Biz ikisini de yaptık. Eğer isterseniz 199 CAD ödeyerek kulenin dışında ve kenarda yürünen Edge Walk adlı aktiviteye de katılabiliyorsunuz.

Edge Walk

1976 yılında yapılan 553 m uzunluğundaki Kulenin en üst kısmında 360 derece dönen bir restaurant bulunuyor. Burada 75 CAD minimum harcama yapmanız gerekiyor ama Kule için ilave giriş ücreti ödemiyorsunuz.

Toronto Railway Museum

Toronto Railway Museum

CN Tower’un Canadian National Railway arazisi üzerine yapıldığını söylemiştik. Bu arazinin CN Tower’ın önünde kalan bir kısmına da Toronto Railway Museum (Açık Demiryolu Müzesi) yapılmış. Burası aynı zamanda Turntable adı verilen ve lokomotiflerin döndürülerek yön verildiği mekanizmanın olduğu yer ve bu hala sağlam bir şekilde duruyor. CN Tower’dan inmeden önce buraya yukarıdan bakıp sonra müzeyi gezerseniz daha iyi anlayabilirsiniz.

Toronto Railway Museum

Müzede Turntable dışında zamanında Kanada’nın inşasında çok önemli rol almış lokomotifleri görebilirsiniz. Tarihi John Street Roundhouse’da bulunan Toronto Demiryolu Müzesi, Toronto’nun demiryolu mirasına aile odaklı ve bilgilendirici bir bakış sunan sıkıcı olamayan bir müze. Bu müzede tren simülatörünü kullanarak tren kullanmayı öğrenebilir ve Roundhouse Park’taki 19. yüzyıldan kalma bir demiryolu köyünde yürüyebilirsiniz.

Toronto Gezi Rehberi

Toronto Railway Museum

Ayrıca Toronto şehir merkezinin kalbinde rehberli demiryolu taşıtları turları ve minyatür tren gezileri sunuyorlar. Müzenin bahçesindeki Steam Whistle bira fabrikası aynı zamanda bira içebileceğiniz harika bir mekan. Müzenin resmi sitesi için tıklayın.

Toronto Gezi Rehberi

Tall Ship Sunset Cruise

Tall Ship Sunset Cruise

Toronto’daki ilk günümüzün sonuna doğru Toronto Sunset Cruise yaptık. Bunun için eski yelkenli gemilerlerden biri olan Kajama (Kajama uygun değilse Challenge) en geleneksel turu yapan şirket için tıklayın. Tur Harbourfront’dan başlıyor Toronto Islands etrafında bir tur atarak aynı yerde bitiyor.

Toronto Gezi Rehberi

Tall Ship Sunset Cruise

Bu esnada tam günbatımı saatinde çok harika Toronto siluetini izleme şansı buluyorsunuz. Bu geziyi kesinlikle tavsiye ederiz, biz teknenin saatini beklerken Harbourfront’daki restaurantlardan birinde bir şeyler içip yiyerek vakit geçirdik. Turu satın almak isterseniz tıklayın

Toronto Gezi Rehberi

Toronto Islands

Toronto Islands

Toronto’nun en beğenilen ve en popüler kısmı Toronto Islands olarak bilinen Ontario Gölü içerisinde yer alan ve Toronto’nun karşısına denk gelen adalar topluluğu. Burası özellikle bizim gibi doğa severler için çok önemli çünkü burası ilk bakışta gökdelenleri ile New York gibi bir izlenim veren Toronto’nun kaçış noktası. Toronto’lular her fırsatta bu adalara kaçarak doğa ile baş başa keyifli vakit geçiriyorlar.

Toronto Gezi Rehberi

Biz Sunset trip ile buraları gördük ama normalde buralara feribot ile gidiliyor. Jack Layton Ferry Terminal’den kalkan feribotlar Center Island’a, Ward’s Island’a ve Hanlan’s Island’a gidiyor.

Toronto Gezi Rehberi

Toronto Silüeti

Bu gezimizde Toronto’da bu noktaları görebildik ama 5 yıllık vize süresi içerisinde tekrar gidersek yazıyı genişletebiliriz.

Toronto Gezi Rehberi

Nathan Phillips Square

Biz gidemedik ama ilgi noktaları şu şekilde; Ripley Aquarium, Kensington Market, Çin Mahallesi (Chinatown), Ontario Place, Casa Loma, Annex, Yorkville, King West Entertainment District, Yunan Mahallesi (Greek Town), Tommy Thompson Park, Edwards Gardens, The Distillery District, Bloor West Village, High Park, Old Mill, Hayvanat Bahçesi (Toronto Zoo), Canada’s Wonderland, Royal Ontario Museum (ROM), Art Gallery of Ontario (AGO), Bata Shoe Museum, Aga Khan Müzesi, Ontario Science Center.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 4 YORUM
  1. Nahide Gunler dedi ki:

    Merhaba, çok aydınlatıcı bir yazi olmus.Emeğinize sağlık Engin bey.

    1. Engin Ersöz dedi ki:

      Çok teşekkür ederiz 🙂

  2. serpil Özsezgin dedi ki:

    ENGİN bey gerçekten çok faydalanıyorum. Bende Alaska Vancouver yolculuğuna çıkacağım. Amacım Niagara şelaleleri idi. Ama sizin yazınızdan etkilendim. Rocky Mountaineer Treninede binmeyi planlıyorum. Niagara için tur anlamlı olurmu. Sayenizde birden gezim büyüdü. Umarım iyi geçer. Siz oldukça gezen şanslı bir çiftsiniz. Nice gezmeleriniz olsun. Bilgiler çok aydınlatıcı.

    1. Engin Ersöz dedi ki:

      Selamlar, Niagara’yı kesinlikle tavsiye ederiz, Rocky Mountaineer Tren yolculuğu da buralara kadar gitmişken yapılırsa ömür boyu hatırlanacak bir deneyim. Toronto, Banff, Rocky ve Vancouver şeklinde çok iyi bir rota ama çok maliyetli bilginiz olsun 🙂

BİR YORUM YAZIN