Dubai Gezi Rehberi

Dubai Gezi Rehberi
Pandemi döneminde Zanzibar ve Grindelwald‘den sonra üçüncü durağımız Dubai oldu. Dubai hakkında çok şey duymuştuk ama bir de biz görelim dedik. Siz de duymuşsunuzdur Dubai tam anlamı ile bir proje ile oluşturulmuş ve hala da bu projenin devam ettiği bir şehir. “İnsan eli ile neler yapılabilir” daha önce Las Vegas‘ta görmüştük ama bizce Dubai bu yönü ile Las Vegas’ı geride bırakmış. İşte Dubai Gezi Rehberi yazımız;
Dubai’deki günlerimizde “Bir arab şeyhinin bu kadar büyük vizyona sahip olması takdir edilmesi gereken birşey” diye düşünmüştük ama daha sonra Dubai hakkında daha fazla bilgi edindikçe Dubai’nin bu vizyonunun Şeyh’e değil son İngiliz Vali’ye ait olduğunu anladık. Nitekim biliyorsunuz Bu topraklar uzun yıllar Portekiz ve İngiliz egemenliğinde kaldıktan sonra ancak 1971 yılında BAE yani Birleşik Arab Emirlikleri halini aldı.
BAE’lerinin 7 Emirliği – Dubai Gezi Rehberi
Ülke biliyorsunuz tam bir petrol zengini, bu kadar para olunca nüfus da sadece 9 milyon olunca ülkeyi abad etmek o kadar da zor değil. Açıkcası bu şartlar bizde olsa biz çok daha iyisini yapardık diye düşünüyoruz.
Ülkenin Başkenti sanılanın aksine Dubai değil ülkenin yedi emirliğinden biri olan Abu Dhabi. Arab Ülkeleri bizim pek ilgimizi çekmediği için Dubai uzun bir süredir ertelediğimiz destinasyondu ama pandemi nedeniyle gidebileceğimiz ülke sayısı çok azaldığı için yönümüzü BAE’nin en büyük şehri olan Dubai’ye çevirdik bu defa. Ama kesinlikle söyleyebiliriz ki Dubai görülmesi gereken bir şehir. Durum böyle olunca da 2021 için Dünyanın En çok Ziyaret edilen 4. şehri olmuş. Yapay olması ile bazen eleştirilen bir şehir olsa da esasen birçok şehir benzer durumda ve Dubai en azından bu işi güzel yapmış.

Burj Khalifa
Dubai tam bir metropol havasında yani şehre inince ortalıkta herkes beyaz arab kıyafetleri ile gezecek diye düşünmeyin. Zaten o kadar çok turist ve Expat var ki doğru dürüst arab görmüyorsunuz merkez kısımlarda. Expat ve turist kadınlar için de herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.
Dil mevzusuna gelince heryerde ingilizce konuşulduğu gibi neredeyse arapça konuşan duymayacaksınız gezi süresince. Reklam tabelaları vs yine ingilizce.
Bu şehirde anlatacak çok şey var; hal böyle olunca biz de Dubai ye nasıl gidilir? sorusuyla başlayarak tüm sorularınızı cevaplamak için bir Dubai Gezi Rehberi oluşturalım dedik.,
Dubai ye nasıl gidilir?
Dubai ye nasıl gidilir?
Başta Türk Hava Yolları ve Emirates dahil olmak üzere birçok hava yolunun Dubai’ye seferleri bulunuyor. Ülkemizden direkt; THY, Pegasus, Emirates ve Fly Dubai ile uçulabiliyor.
Dubai vizesi?
Dubai vizesi?
BAE Türk vatandaşlarının sahip olduğu bordo (normal) pasaportlardan vize istiyor. Yeşil pasaport için ise vize gerekmiyor.
Vizeyi online ama ücretli olarak alabiliyorsunuz. Vize başvurusu için tıklayın.
Emirates Havayolları da THY de vize konusunda online aracılık yapıyor. Yaklaşık 125 USD ödenmesi gerekiyor online vize için.
Dubai ye ne zaman gidilir?
Dubai ye ne zaman gidilir?
Dubai’ye gitmek için en iyi dönemler; Kasım-Nisan arası. Bu aralıkta sıcaklık 25-35 aralığında değişiyor. Diğer aylarda, özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında sıcaklık 52 dereceleri bile görebildiği için Dubai’ye turistik gezi düşünülmemeli.
Dubai de ulaşım
Dubai de ulaşım
Havalimanından Şehire Ulaşım – Dubai Gezi Rehberi
Taksi
Şehre ulaşmanın en kolay yolu taksi ile otelinize gitmek. Havalimanı çıkışına doğru yaklaştıkça yanınıza “taksi, taksi” diye kişiler yaklaşır ama onlara aldırmadan taksi çıkışına yönelin. Orada da göreceğiniz gibi Dubai taksileri çok açık sarı renkte; onlara binmelisiniz. Oradaki görevli size siyah taksi isteyip istemediğiniz de sorar onu da boşverin çünkü onlar lüks taksiler ve tabii ki daha pahalılar. Dubai’de taksiler çok düzgün çalışıyor; kısa mesafe gitmeme, taksimetre açmama, dolaştırma gibi bize mahsus durumlarla Dubai’de karşılaşmazsınız. Biz havalimanından Dubai Marinaya 106 AED’e gittik.
Metro
Havalimanından Metro’ya binerek şehre gitmek de mümkün ama çok büyük bir tesadüf eseri metronun dibinde değilse otelinize metro ile gitmeniz imkansız. Dubai Metrosunun ana tek hattı bulunduğu için metrodan sonra tekrar taksiye binmeniz gerekir otel için. Metro istasyonlarında çok yürümek de gerektiği için bu yöntemi tavsiye etmeyeceğiz size.
- Metroda Gold Kabin
- Gold Metro Kartı
Dubai Gezi Rehberi – Şehir içinde Ulaşım
Şehir içinde bir yerden bir yere yürüyerek ulaşmak çok çok zor. Hem mesafeler çok fazla hem de sıcak. Bu nedenle en kolay yol Metro ve Taksi. Gitmek istediğiniz yere en yakın yere kadar Sheikh Zayed Caddesi boyunca uzanan Metro ile gidip sonrasında Uber ya da Dubai’nin Uber’i olan Careem ile devam edebilirsiniz. Bu cadde Dubai’yi bir uçtan bir uca katediyor ve Dubai’de bir yere gitmeniz gerekirse mutlaka bir şekilde yolunuz bu cadde ile kesişiyor.
Araç kiralamak da bir seçenek ama hem park yeri sorunu hem de bazı zaman ve yerlerdeki trafik sorunu nedeniyle çok tavsiye etmeyeceğiz. Bu arada ödediğimiz Gold metro kartı ve Careem ödemelerini de gezi sonunda topladık araç kiralamaktan daha ekonomik oldu.
Metro kullanımı için bir kart alıp kredi yüklemeniz gerekiyor. Eğer Gold Kart alırsanız ayrı bir vagona biniyorsunuz. Bu vagon hem lüks, temiz ve az kişi oluyor burada.
Covid 19 Kuralları (2021 için)
Covid 19 Kuralları (2021 için)
Birleşik Arap Emirlikleri son 48 saat içerisinde yapılmış PCR testi istiyor (Kasım 2021). Buna ilaveten ülkeye girişte kendisi de PCR testi yapıyor. Ancak hem sonucu beklemiyorsunuz hem de bu işler çok hızlı yapılıyor. Özetle pandemi açısından ülkeye giriş oldukça kolay oldu.

Entertainer Uygulaması
Entertainer Uygulaması - Dubai Gezi Rehberi
Entertainer Uygulaması - Dubai Gezi Rehberi
Entertainer Dubai’de geçerli olan bir promosyon uygulaması. Cep telefonunuza indirip Turis Paketi satın aldığınızda bazı yerlerde ciddi indirimler bazı yerlerde de 2 al 1 öde şeklinde promosyonlar alıyorsunuz. Her yerde geçmiyor tabii ama uygulama size yakın hangi restaurantlarda geçtiğini vs size söylüyor. B1G1 yani 1 alana 1 bedava gibi promosyonlar Dubai Mall Aquarium’da filan da geçerliydi. Özetle bu tip aktivasyonlara katılacaksanız ve restaurant seçiminde dikkat ederim diyorsanız kesinlikle karlı çıkarsınız. Biz yemek konusunda daha çok belli mekanları denemek istediğimiz için uygulamanın yemek de pek kullanamadık ama Magamamma’da bir defa B1G1’dan yararlandık.
B1G1 satın aldığımız 4×4 Çöl Safarisi turumuzda da geçerliydi, zaten sadece Çöl safarisi ve Aquarium’la kara geçiyorsunuz.
Dubai de kaç gün kalınır?
Dubai de kaç gün kalınır?
Dubai’de kaç gün kalmanız gerektiğine gelince minimum 4-5 net gün Dubai’de gezmeniz için gerekiyor. Ancak daha fazla kalacak zamanınız varsa yapacak aktivite bulmakta, güzel zaman geçirmekte zorlanmazsınız.
Para bozdurma işleri
Para bozdurma işleri
Havalimanında Dirhem alınması pek tavsiye edilmiyor çünkü oranlar iyi değil. Size tavsiyemiz çok az miktarda onu da şehir içerisindeki bankalardan ya da Dubai Mall içerisindeki ofislerden almanız. Hatta hiç almasanız da olur çünkü kredi kartı kullanımı çok çok yaygın ve kredi kartının geçmediği yer yok. Biz taksi kullanımında filan kredi kartı hat görmez vs zor durumuda kalmayalım diye yaklaşık 100 USD tutarında Dirhem alıp onunda çoğunu kullanmayıp dönüşte tekrar dolara çevirdik.
Kredi kartı harcamanız esnasında POS cihazı AED ya da USD hangisi ile ödemek istediğinizi soruyor. AED seçerseniz sizin için daha karlı oluyor. Aksi halde iki çevrim oluyor.
Dubai de nerede kalınır
Dubai de nerede kalınır
Bu sorunun cevabı çok kolay; kesinlikle Dubai Marina ya da JBR. Deira kesinlikle olmamalı hatta Dubai Koyu’nun karşı kıyısı olmamalı. Eğer Dubai Marina ve JBR’ın otel fiyatları yüksek gelirse Ticaret Merkezi Alanı, Dubai Merkez de olabilir.
Dünyanın en lüks otellerinin birçoğunun Dubai’de olduğunu ama oldukça pahalı olduklarını belirtelim. Bu uyarı JBR ve Dubai Marina otelleri için geçerli tabii ki. Buralardan uzaklaştıkça fiyat da doğal olarak düşüyor. Deira tarafında ise ucuz denilebilecek lüks oteller bulabilirsiniz. Ancak unutmayın ki burası Expat adı verilen azınlıkların kaldığı bölgeler. Eğer bu bölgede konaklamazsanız bilin ki 4-5 günlük bir sürede Dubai’de kalacaksanız buralara uğramayacaksınız bile.
Dubai Gezilecek Görülecek Yerler
Dubai Gezilecek Görülecek Yerler
Burj Halifa
Muhtemelen siz de duymuşsunuzdur Burj Khalifa 163 katı, 828 m yüksekliği ile 2010 yılından beri dünyanın en yüksek gökdeleni. Aynı zamanda Dubai’nin simgesi ve gurur kaynağı. Burj Khalifa Dubai’nin yarısı gibi 🙂 EMAAR grubuna ait. Dubai’ye giderseniz birçok gökdelende EMAAR yazısını göreceksiniz neredeyse Dubai demek EMAAR demek. Bizim Dubai öncesi yaptığımız hazırlıklarda daha önce birçok ülkede çok yüksek gökdelenlerin seyir teraslarına çıktığımız için bu defa Burj Khalifa’yı pas geçme karar aldık. Ancak Burj Khalifa’nın altındaki Dubai Fountain’e geldiğimizde gökdelen bizi ihtişamı ile çok etkiledi ve buraya kadar gelip bu gökdelenin zirvesine çıkmamak olmaz dedik. Gözlem terası olan 124. ve 125. katlarda 360 derecelik görüş var. 125. kattaki camlarla kaplı gözlem katı ile 124.kattaki tel kafesle çevrili alandan Dubai’yi görmek çok etkileyici bir tecrübe idi.
Burj Khalifa’nın dünyanın en hızlı asansörüne, en yüksekteki gözlem terasına, en yüksekteki havuzuna, en yüksekteki barına, en yüksekteki camiisine sahip olması gibi ünvanları da var.
Asansör 65 km hızla ilerliyor ama binanın yukarıya doğru sivrilen kademeli yapısı itibarı ile en alt kattan bindiğiniz asansörle her kata çıkma imkanınız yok. Bazı ara katlarda asansör değiştirmeniz gerekiyor. Bu gözlem katı için geçerli değil. Gözlem katına merkez asansörle çıkılıyor.
- Burj Khalifa
- Burj Khalifa
Bilet Tipleri
Dubai Gezi Rehberi yazımızın önemli bir durağı olan Burj Khalifa ile devam; Burj Khalifa (ya da Halifa) ya çıkmak için birkaç bilet tipi var; “At the Top” yani 124 ve 125. katlara ulaşım 159 AED. Eğer hem gündüzü hem geceyi görmek isterseniz günbatımı için bilet almanız gerekiyor ama o biletlerin fiyatı daha yüksek oluyor ve çok önceden online bitiyor. Burj Khalifa Sky adı verilen 148.kat’a çıkmak isterseniz ücret 389 AED oluyor. Bu bileti aldığınızda 124. ve 125. kata da ulaşım hakkınız oluyor.
Dünyanın en yüksek katındaki bara “The Lounge”a çıkmak isterseniz bu Lounge 152. 153. ve 154. katlarda bulunuyor ve ücreti 759 AED. Buradaki çay, kahve, kanapeler ve şampanya bu fiyata dahil. Bunların dışında birbiri ile birleştirilmiş birçok teklif mevcut. Burj Khalifa’nın internet sitesinden incelemek ve isterseniz bilet almak için tıklayın.
Bir de 122. katta At.mosphere Restaurant bulunuyor buradan da yemek ya da sadece çay için rezervasyon yapılabiliyor. Rezervasyon için tıklayın.
Burj Al-Arab
Dubai’nin belki de en bilinen yapısı aynı zamanda 7 yıldızlı ilk otel olan Burj Al-Arab ama yıl 2021 için eski popülerliğinde değil çünkü açıldığı 1999 yılından beri bu yapıyı gölgede bırakacak çok yapı yapılmış Dubai’de. Ancak yine de denizin doldurulması ile denizin içinde olması ve bir yelkenli şeklindeki ikonik mimarisi nedeniyle hala görülmek istenen bir yapı.

Madinat Jumeriah ve arkada Burj Al-Arab
Birçok Dubai Gezi Rehberi blog yazısında okumuşsunuzdur; burası bir otel olduğu için içine girip gezemiyorsunuz. Bunun için otelin içindeki restaurant ya da cafelerden birinden rezervasyonunuz olması gerekiyor. Sadece rehberli gezi de mümkün 95 USD’ye bu turu satın almak için tıklayın. Akşam yemeği ise yaklaşık 500 USD, yemek için rezervasyon için de buraya tıklayın. Biz otelin içerisini başka zamana bırakıp bu defa için dışıyla yetindik.
Dubai Mall ve Dubai Aquarium & Underwater Zoo
Burası adı üzerinde çok büyük bir Mall yani AVM. Türkiye gibi AVM’ler cennetinden geliyorsanız ağzınız açık kalmayacaktır ancak yine de markaların farklılığı, büyüklüğü ve içerisindeki Akvaryum’u ile bizlerin de ilgisini çekecek nitelikte bu nedenle mutlaka listenize almalısınız.
- Dubai Aquarium & Underwater Zoo
- Dubai Aquarium & Underwater Zoo
Biz burada hem yemek yedik hem de birkaç saatimizi Aquarium’da geçirdik. Dünyanın farklı ülkelerinde de Aquarium görmüştük ama buranın çeşitliliği ve büyüklüğü farklı bir boyut katıyor buraya. Burada da diğer Dubai aktiviteleri gibi birçok bilet tipi bulunuyor. Biz Ultimate Experience adı verilen geniş paketi aldık ve bizce fiyat, zaman, performans açısından çok iyi bir paketti. Paketleri incelemek ve isterseniz satın almak için tıklayın.
- Dubai Mall
- Dubai Mall
48 metrelik 270 derece görüşe sahip tünel çok çok etkileyici, insan içinden çıkmak istemiyor. Bu tünel ana 20 m yükseklikteki 51 m uzunluğundaki akvaryum tankının içinden geçiyor ve tankta sadece 300 köpekbalığı ve vatos olduğunu söylesek yeter, binlerce diğer canlıyı siz düşünün.
Dubai Mall ve Aquarium’a yarım gün en az ayırmalısınız. Bu arada Dubai Mall’da olimpik boyutlarda bir de Buz Pateni Pisti bulunuyor.
Dubai Fountain veya Dubai Fıskiyesi
Dubai Fountain Dubai Mall’ın hemen dışındaki ünlü Su Dansı. Bu su dansını gerçekleştiren fıskiyeler 18:00’den 23:00’e kadar her yarım saat başı farklı farklı müzikler ve kareografiler eşliğinde yapıyor bu gösteriyi. Fıskiyenin içerisinde bulunan havuza Burj Khalifa Gölü adı veriliyor. Burası aynı zamanda Burj Khalifa’nın altı oluyor. Size tavsiyemiz buraya hakim bir restaurantta birşeyler yiyerek önce Dubai Fountain’i yukarıdan görün. Bizim bu konudaki tavsiyemiz harika bir mekan olan ve Dubai Fountain’i tam karşıdan gören Huqqa olacak. Burada çalışan çok türk garson da var onlardan birisinin bakmasını isterseniz size daha da yardımcı olacaklardır. Bunun için de tam gün batımı saatini seçerseniz havuzun hem gündüzünü hem gecesini görebilirsiniz. Biz gitmedik ama Dubai’de yaşayan arkadaşımızın diğer tavsiyeleri Ethan ve Le Pain Quotidien.
- Dubai Fountain
- Dubai Fountain
Biz bu gösteriyi izleyince Las Vegas Bellagio Hotel’deki gösteriye çok benzer ama daha iyi bulduk. Nitekim ikisi de California merkezli bir şirket olan WET Design tarafından tasarlanmış.
Bu gösteriyi daha iyi yerden izlemeniz için de biletler satılıyor ama inanın buna gerek yok. Gösteri en iyi Souk Al Bahar’a geçilen köprünün üzerinden izleniyor ama burada bekleyemiyorsunuz. İki ayağından birisi de oldukça iyi görüş sunuyor sorun yok. İsterseniz gölün içerisinde tekne gezileri de yapılıyor.
The Mall of Emirates
Dubai Gezi Rehberi için yazmaya devam; burası da Dubai’nin Dubai Mall’dan sonraki ikinci büyük AVM’si. Burayı farklı kılan içerisindeki kapalı ortamdaki Kayak Merkezi. Dışarıda sıcaklık 50 derece iken kayak yapmak isterseniz çok farklı bir tecrübe olacaktır. Bizim çok ilgimizi çekmediği için burayı hızlıca görüp ayrıldık. Kayak Merkezini görürüz diye düşündük ama dışarıdan sadece bilet gişelerinin olduğu kısıma erişim var.

The Frame
The Frame
Bu ikonik yapı biraz merkeze ters kalıyor ama biz görmeyi çok arzu ettiğimiz için buraya kadar gittik. Adı üzerinde bir Çerçeve şeklinde tasarlanmış yapının üst kısmı hem bir gözetleme Katı hem de bu katın tabanı birçok bu tip yapıda olduğu gibi camdan yapılmış. Yapıya bir ucundan asansörle çıkıp çerçevenin diğer tarafından yine asansörle iniyorsunuz.
Fotoğraf: @Zane Edith (Flickr) The Frame
Esasında yapı çerçevenin içerisinden Dubai silüetinin görülmesi fikrine dayanıyor ama bu açıyı yakalamak hiç de kolay değil.
Madinat Jumeriah – Dubai Gezi Rehberi
Medinat Jumeriah biz ülkemizde iken fotoğraflardan bizi çok etkileyen bir yerdi. “Mutlaka buraya da gitmeliyiz” diye notlarımıza eklemiştik ama maalesef gidince biraz hayal kırıklığı yaşadık ve biraz turladıktan sonra ayrıldık buradan. Souk Medinat isimli bir çarşı ve bolca restaurant, otel ve cafeden oluşan bir kompleks. Biraz Kapalı çarşı havasında ama şu an için pek popüler bir yer olmadığı için biraz demode kalmış.
Kompleks içerisindeki bu yapılar arasındaki kanalda Abra adı verilen teknelerle gezinti de yapılabiliniyor.
- Dubai Marina
- Marina Walk
Dubai Marina & Marina Walk
Herhalde Dubai’de bizim en çok beğendiğimiz yer burası oldu dersek hiç abartmış olmayız. Esasen burası bir yerleşim merkezi yani “şunu görmek için illa gidin” denilecek bir yer değil ama burada yaşam çok keyifli olduğu için burada zaman geçirmek istiyorsunuz.
Fotoğraf: @Daniel Cheong (Flickr) Dubai Marina
Marina’nın etrafında yaklaşık 7 km boyunca uzanan ve Marina Walk adı verilen yürüyüş yolu bulunuyor ve birçok residence buraya bakıyor.

JBR
JBR Walk
Köprünün Dubai Marina’nın devamı olarak tarif edebileceğimiz JBR (Jumeriah Beach Residence) diğer önemli bir keyif alanı. Yaklaşık 2 km boyunca uzanan plaj boyunca restaurant ve cafeler onların arkasında da lüks otel ve residencelar bulunuyor. Plajdan faydalanmak isterseniz Şezlog ve şemsiye şartı yok, havlunuzu serip denize girebilirsiniz. Eğer şezlong ve şemsiye isterseniz ki %100 gerekli 2 şezlong ve bir şemsiye 130 AED idi. Otel seçimi için Dubai Marina ile birlikte ikinci opsiyon olarak tavsiye ettiğimiz JBR ile Dubai Marina arasında bir tramway bulunuyor ama çok yakın olduğu için biz hiç gerek duymadık.

La Mer Beach
La Mer Beach
Denize girmek için keyifli bir yer de La Mer Beach. Burada da JBR ile çok benzer fiyatlara şezlong-şemsiye kiralayabiliyorsunuz. Denizin suyu tabii ki sıcak, “çok berrak mükemmel bir deniz mi? hayır” ama kötü de kesinlikle değil. La Mer’in de restaurant ve cafeleri oldukça bol. Arkanızda Burj Khalifa panoramasında denize girmek isterseniz La Mer tam size göre. La Mer Beach’in bittiği yerde halkın çok yoğun ilgisinin olduğu mağazaların, cafe ve restaurantların olduğu bir bölüm var. Özellikle bir akşam buraya gidebilirsiniz. Biz öğleden sonra La Mer Beach’e gidip sonrasında burada devam etmiştik. Salt ve Catch 22 burada size tavsiye edeceğimiz mekanlar yemek için.
- Palm Jumeriah
- Palm Jumeriah
Palm Jumeriah ve The View At The Palm
Herhalde Dubai’nin önemli simgelerinden ve dünyada birçok kişinin bildiği yapı denizin Palmiye şeklinde doldurulmasıyla oluşturulan ve yapımı 2011 yılında bitirilen adadır. Her ne kadar çok önemli ve ikonik bir yapı olsa da adanın üzerinde iken doğal olarak birşey anlamıyorsunuz. Yapının bütünü hakkında fikir sahibi olabilmeniz için ya helikopter turu satın almanız ya da The View at The Palm’e çıkmanız (100AED) gerekiyor. Burası tam The Palm Jumeriah’ın karşısındaki bir gökdelen ve buradan Palm’i çok iyi bir şekilde görüp anlayabiliyorsunuz.
Fotoğraf: @Achim (Flickr) Palm Jumeriah
Burası ağırlıklı olarak zenginlerin villalarından ve bazı otellerden oluşuyor. Adanın ucunda ise yine Dubai’nin önemli yapılarından biri olan Atlantis Hotel var. Bu otelin içerisinde eğer çocuklu bir aileyseniz ilginizi çekebilecek olan bir Aqua Park bulunuyor. Bu otele de aynı Burj Al Arab’da olduğu gibi ancak otelde kalarak ya da bar, restaurant rezervasyonu ile girilebiliyor.
Fotoğraf: @Lucian Morozan (Flickr) Palm Jumeriah
Palm Jumeriah gibi başka denizi doldurma projeleri de bulunuyor Dubai’de. Mesela kara ile bağlantısı olmayacak olan Dünya Haritası‘nın yapımı bazı sorunlar nedeniyle şimdilik yavaş gidiyormuş. Google Maps’da Palm’in yanında daha büyük bir Palmiye olarak görünen Palm Cebel Ali ise şimdilik durdurulmuş bir proje.
Ain Dubai & Blue Waters – Dubai Gezi Rehberi
JBR’da iken tam karşınızda Ain Dubai (Dubai’nin Gözü) adındaki büyük dönmedolabı göreceksiniz. Burası 2021 yılında açıldı ve içinde yer aldığı Blue Waters adı verilen bölge ile birlikte bu aralar çok popüler. Her yerde olduğu gibi burada da lüks konutlar, restaurantlar, cafeler gırla. Caesars Palace Hotel de bu kısımda yer alıyor.
- Ain Dubai & Blue Waters
- Ain Dubai & Blue Waters
Buraya JBR’dan bir köprü vasıtasıyla geçiliyor. Farklı bir köprüden araçla da geçmek mümkün ama plajdan bağlantı sağlayan yaya köprüsü çok keyifli burayı kullanmalısınız. Karşıya geçerken solunuzda kalan ortası boş ikonik yapısı ile Address Beach Resort‘u kaçırmayın.
Blue Waters’da Madamme Tussauds Müzesi de bulunuyor ilginizi çekerse.
- Miracle Garden
- Miracle Garden
Miracle Garden ve Butterfly Garden
Miracle Garden ilk görülecekler listemizde olmamasına rağmen görmeyi planladıklarımızı bitirince yolumuz buraya düştü. Çiçeklerden ve bitkilerden oluşturulmuş bu park çok estetik ve ilgi çekici. Bir Emirates uçağı bile peyzajın bir parçası olmuş. Hemen yakınında bir de Butterfly Garden var ama çok Singapur‘da çok daha iyisini gördüğümüzü düşündüğümüz için buraya para vermek istemedik açıkcası.
Bizim görmediklerimiz – Dubai Gezi Rehberi
Biz gitmedik ama Dubai’de gezilmesi gereken yerlerden birisi de Dubai Müzesi olarak biliniyor. Biz Dubai Müzesi yerine yeni yapılmış ve açılmak üzere olan etkileyici bir tasarıma sahip Museum of Future‘u (Gelecek Müzesi) görmek istiyorduk ama açılışı bize yetişmedi.
Fotoğraf: @Stevie Kahn (Flickr) Museum Of The Future
Neyse eğer Dubai Müzesine giderseniz burada bir balıkçı kasabası iken petrolün çıkışı ile Dubai’nin nasıl bu günlere geldiğini anlayabiliyorsunuz.
Global Village, Sheikh Saeed Al Maktoum House, Spice Souk (Baharat Çarşısı) ve Gold Souk (Altın Çarşısı) tavsiye edilen ama bizim ilgimizi çekmediği için gitmediğimiz yerler.
Dubai Gezi Rehberi 4x4 Araçlarla Çöl Safarisi
Dubai Gezi Rehberi 4x4 Araçlarla Çöl Safarisi
Birçok Dubai Gezi Rehberi yazısında anlatılan ve Dubai’de mutlaka yapmak zorunda olduğunuz gibi hissetirilen ama bir o kadar da anlamsız bir aktivite 4×4 araçlarla yapılan Çöl Safarisi. Neden böyle düşündüğümüze gelirsek; öncelikle bu tip aktivitelerde aranan şey heyecandır ancak bu araçlar o kadar büyük ve güvenli ki şöför ne yaparsa yapsın (ki çok bir atraksiyon da yapmıyorlar) heyecanlanmıyorsunuz.

QuadBike
Biz biletimizi alırken Quadbike adı verilen ATV turu da almıştık o fena değildi. Diğer bir konu da aktivitenin çok uzun sürmesi. Akşam da çok vasat bir dansöz gösterisi ve yemek programı var ki tam bir vakit kaybı. Öğlen alınıyorsunuz ve gece bırakılıyorsunuz. Bir gününüz gidiyor yani.
- Çölde 4×4 Safari
- Çölde 4×4 Safari
Bunun yerine sadece çölde Quad Bike turu satın alın bizce. Vakit de kaybetmemek için sadece Morning Quad Bike Safari almanız en doğrusu. Bu turda sabah erken aktiviteyi yapıp bitiriyorsunuz, gereksiz açık büfe yemek, dansöz vs olmuyor. İlgilenirseniz tıklayın.
Bir de biz sonra gördüğümüz için yapamadık ama bizim Peru Ica‘da yaptığımız Buggy adı verilen ve inanılmaz heyacanlı araçlarla yapılan bir aktivite var. Onu önce görsek onu alırdık doğrusu çünkü bunda heyacan garanti ama daha tuzlu. Bu araçların her tarafı açık ve esasen güvenli oldukları halde açıkta olduğunuz için herşeyi birebir hissedebiliyorsunuz.
Fotoğraf: Explorer Tours (Flickr)
Buradaki adı Dune Buggy Safari satın almak isterseniz tıklayın.
Dubai Gezi Rehberi - Tema Parkları
Dubai Gezi Rehberi - Tema Parkları
Bizim çok ilgi alanımız olmadığı için gitmedik ama Dubai’de çok sayıda tema parkı var ve birçoğunun oldukça iyi olduğu biliniyor. Eğer çocuklu bir aileyseniz bunlar tam size göre olabilir.
Bollywoods Parks, Motiongate, Legoland, IMG Worlds of Adventure, Wild Wadi, Aquaventure en önde gelen Tema Parkları.
İyi geziler…