Floransa Gezi Rehberi

Floransa Gezi Rehberi

Floransa Gezi Rehberi

Nerdeyse ilk yurt dışı gezilerimizden birisi olan İtalya seyahatimizde ilk durağımız Floransa şehri idi. Yıllar sonra tekrar Toscana gezisi ile Floransa’dayız.  Toscana bölgesinin başkenti olan Floransa UNESCO tarafından Müze Kent ilan edilmiş. Rönesans döneminin en önemli iki sanatçısı Leonardo da Vinci ve Michelangelo Floransa’da yetiştikleri için şehre de damgalarını vurmuşlar. Bir zamanlar  başkent olan Floransa her tarafı tarihi eserler ve binalarla dolu adeta açık hava müzesi olarak tarif edebileceğimiz bir kent. Özetle bu şehri sevmemek zor.

Sanattan gurme lezzetlere, mimari eserlerinden sokak yaşamına kadar her anı keyifli olan Floransa italya gezinizin duraklarından biri olmalı ve minimum burada 2 gece konaklanmalı.

Floransa Panoraması

Floransa Panoraması

Herşeyiyle zengin, keyifli bir şehir olunca Floransa’ya nasıl gidilir? sorusuyla başlayarak diğer tüm sorularınıza cevap verebilecek için bir Floransa Gezi rehberi oluşturalım istedik.

Floransa'ya Nasıl gidilir

Floransa’ya ülkemizden direkt uçuş bulunmuyor

Maalesef Türkiye’den direkt uçuş olmadığı için genellikle Floransa bir başka İtalya şehri ile birlikte planlanan gezinin ayaklarından birisi oluyor. Sizin de öyle yapmanızda fayda var çünkü sanat amaçlı özel bir gezi yapmayacaksanız Floransa’yı kısa sürede bitirirsiniz. Bu nedenle Roma, Pisa ya da Bologna ile birlikte planlanan bir gezi olabilir. En yakın havalimanı direkt uçuş olan havalimanı Bologna ülkemizden.

Eğer sadece Floransa’ya gidecekseniz ya da geziye oradan başlamak istiyorsanız Roma aktarmalı THY ya da Alitalia, Frankfurt aktarmalı Lufthansa uçuşları en pratik olanlar.

Eğer aktarmalı olarak şehre 8 km uzaklıktaki Floransa Amerigo Vespucci (sıklıkla Peretola olarak geçer) Havalimanına inerseniz taksi, otobüs ya da kiralık araç ile şehre gidebilirsiniz.

Florence

Uffizi’nin penceresinden Ponte Vecciho ve diğer köprüler

Taksi

Havalimanından şehir taksi ile 15 dk sürüyor ve yaklaşık 25€ tutuyor.

Otobüs

Volainbus’ın havalimanı ile şehir arasında her 30 dakikada bir seferi var. Seferler 20:30’dan sonra saatte bir olarak devam ediyor. 20 dakika süren yolculuğun ücreti ise 6€. Bu otobüsler sizi Floransa merkezinde otobüs terminalinin yakınında Via Santa Caterina da Siena’da bırakıyor. Biletler sadece nakit ile şöförden ya da havalimanı içindeki Guinti’s Kitapçısınadan alınabiliyor.

Şehirden havalimanına gidiş için otobüsler yine sizi bıraktığı yerden kalkıyor.

Floransa’ya birçok turist de diğer İtalya şehirlerinden tren ile ulaşıyor. Merkez tren istasyonu Santa Maria Novella ve kısaca SMN olarak biliniyor.Bu istasyon merkeze ve Duomo Meydanına yürüme mesafesinde yer alıyor.

Florence

Floransa'da ulaşım

Floransa’da metro bulunmuyor zaten gezilecek yerler yürüme mesafesinde olduğu için gerek de duyulmuyor. Yürümek istemiyorsanız ya da oteliniz uzaksa otobüs kullanmanız ya da Uber, taksi kullanmanız gerekir. Otobüs biletini Tabacco Shoplardan alabilirsiniz.

Floransa'ya Ne Zaman Gidilir

Bahar ayları ya da sonbahar ayları en ideli olmakla birlikte Floransa’ya her mevsim gidilebilir. Ancak kültürel bazlı bir gezi yapıyorsanız ya da festival peşindeyseniz tarihlerine dikkat etmelisiniz. Biz bir defa bahar aylarında bir defada Yeniyıl’a girerken Floransa’da bulunduk ve ikisi de çok keyifliydi.

Floransa'da nerede kalınır

Tarihsel yapılara yakın olmak istiyorsanız Duomo ve Signoria Meydanlarını tercih edebilirsiniz. Tren ile gelip otelinize hızlı yerleşmek isterseniz Santa Maria Novella Tren istasyonu yakınında bir otel de seçilebilir.

Floransa'da Nereler Gezilir

Floransa adeta bir açık hava müzesi

Metronun olmadığı bu şehirde zaten metroya ihtiyaç da yok her yer yürüme mesafesinde denebilir. Şehrin iki yakasını eskiden dericilerin tabakhane olarak kullandığı daha sonra kuyumculara tahsis edilen bugün de genellikle kuyumcularla dolu olan tarihi Vecchio Köprüsü birbirine bağlıyor.

Gelelim en önemli konumuza; Floransa Görülecek Yerler

Floransa Katedrali (Santa Maria Del Fiore)

Floransanın panoramasının en önemli yapısı olan Piazza del Duomo’daki (Duomo Meydanı) Duomo yani Floransa Katedrali (Santa Maria Del Fiore) çok özel bir yapı. Temeli 13.yy’a dayanan Katedralin orijinali denilebilecek Santa Reparata Kilisesi’nin kalıntıları üstüne inşa edilmiş. Katedralin bodrum katında bu kalıntılar hala görülebiliyor. Katedrale zaman içerisinde de değişik mimarların eklemeleri olmuş.

Santa Maria del Fiore Cathedral

Floransa Katedrali (Santa Maria Del Fiore)

Ana kütleden bağımsız olan Çan Kulesi (Campanile) Giotto’nun tasarımıyla 1331-1355 arasında inşa edilmiş. 1367’den sonra yapımını bir süre Francesco Talenti’nin denetlediği katedrali bitiren ve dev kubbesini inşa ederek bugünkü görünümüne kavuşturan Filippo Brunelleschi olmuş.

“Gezmek ve yer değiştirmek akla yeni bir dinçlik getirir”

Seneca

Onun 1420-1436 arasında gerçekleştirdiği muhteşem kubbe, Rönesans’ın ilk önemli mimarlık ürünlerinden biri sayılıyor. 42 m’lik bir açıklığı örten bu kubbe yapı bakımından sekiz dilimli bir manastır tonozu sayılabilir. Tepesindeki aydınlık feneriyle bu kubbe yalnız Floransa’nın siluetini belirleyen en önemli ögelerinden biri değil, bütün Rönesans kentlerinin ayrılmaz parçası olan benzer kubbelerin de ilk örneği olması bakımından çok önemli.

Santa Maria del Fiore

Floransa Katedrali (Santa Maria Del Fiore)

Katedralin girişindeki saat, Kıyamet Günü Freski ve kubbesi en önemli ve dikkat edilmesi gerek kısımları. Katedralin içi dışına oranla daha sade ama büyük kubbenin iç kısmındaki freskler yine çok görkemli. Floransa’yı yukarıdan gören bir noktadan baktığınızda Floransa Katedrali bütün heybeti ile karşınıza çıkar.

Katedralin içini gezmek ücretsiz ancak Kubbe’ye çıkmak isterseniz bilet almanız gerekiyor. Kubbe’nin tepesine de çıkış var ancak yaklaşık 400 basamak tırmanmanız gerekiyor.

Florence Baptistery (Battistero di San Giovanni) 02, Florence, Italy

Floransa Katedrali (Santa Maria Del Fiore)

Aziz Giovanni Vaftizhanesi (Battistero di san Giovanni)

Katedrale bitişik diğer yapı Vaftizhane. Eski bir Pagan Tapınağı olan yapı Hristiyanlık döneminde Vaftizhaneye çevrilmiş. Vaftizhanenin önemi Lorenzo Ghiberti tarafından yapılan ve Michalengelo tarafından Cennetin Kapıları olarak tasvir edilen bronz kapıları.

= Firenze = Campanille di Giotto ジョットの鐘楼

Giotto’nun Çan Kulesi (Campanille di Giotto)

Giotto’nun Çan Kulesi (Campanille di Giotto)

Katedralin Giotto’nun Çan Kulesi olarak da bilinen görkemli çan kulesi, İtalyan Gotiğinin bir başyapıtı.  84,7 metre yükseklikteki Kule’ye 414 basamaklı bir merdiven tırmanılarak ulaşılabiliyorsunuz.

Çan kulesinin inşası 1334 yılında, o dönemde yaşayan en önemli sanatçı olan ve adı yapıyla sonsuza kadar anılan Giotto’ya emanet edilmiş. Operanın baş yapımcısı Giotto, çan kulesinin planını yaptı ve inşaata başlamış ancak sadece ilk katların başlamasından üç yıl sonra meydana gelen ölümü üzerine, görev öğrencisi Andrea Pisano’ya ve daha sonra binayı 1359’da tamamlayan Francesco Talenti’ye geçmiş.

Santa Maria di Fiore Müzesi

(Museo dell’ Opera di Santa Maria di Fiore)

(Opera del Duomo Museum)

28 odaya ve üç kata bölünmüş 6.000’den fazla metrekarelik alana sahip müze 1891 yılında kurulmuş ve 2015 yılında radikal bir şekilde yenilenmiş. Rönesans’ın beşiği olan Opera’nın anıtsal kompleksine hayat veren mekanları ve sanatçıları keşfetmek için eğitici bir yol olarak düşünülmüş olan müze bugün hem değeri hem de tarihi açısından dünyanın en önemli müzelerinden birisi.

Museo dell'Opera di Santa Maria del Fiore, Florença.

Santa Maria di Fiore Müzesi

İçeride tutulan çok sayıda sanat eserinin yanı sıra, bulunduğu ortamın mimarisinin yanı sırada sahip olduğu teknolojiyle de çok etkileyici bir müze. Müze içinde dünyada eşi benzeri olmayan bir inanç, sanat ve tarih yoğunlaşması yaşanıyor şeklinde özetleyebiliriz.

Katedral ücretsiz ancak Vaftizhane, müze ve Çan Kulesi için bilet almanız gerekiyor.

Brunelleschi Pass (30 euro) alırsanız; Dome, Çan Kulesi, Vaftizhane, Müze ve Santa Reperata’ya girebiliyorsunuz.

Giotto Pass (20 euro) alırsanız; Dome hariç diğerlerine girebiliyorsunuz.

Ghiberti Pass (15 euro) alırsanız; Dome ve Çan Kulesi hariç diğerlerine girebiliyorsunuz.

Biletlerin hepsi 3 gün geçerli ancak Dome’a bileti aldığınız tam saatte girmeniz gerekiyor.

Bilet almak için tıklayın.

Bu kompleksdeki yapıları, Uffizi Galerisini, Pitti Sarayını görmek istiyorsanız verdiğimiz linklerden online olarak önceden biletinizi almazsanız oraya gittiğinizde buralara girememe ihtimaliniz oldukça yüksek.

Statue of Neptune della Signorina ...

Piazza della Signoria (Signoria Meydanı, Kadınlar Meydanı)

Piazza della Signoria (Signoria Meydanı, Kadınlar Meydanı)

Duomo’dan sonra belki de daha önemli olan diğer meydan Piazza della Signoria (Signoria Meydanı ya da Kadınlar Meydanı)

Palazzo Vechio

Palazzo Vechio

Palazzo Vechio

Meydanın en önemli yapısı Palazzo Vechio yani Vecchio Sarayı 13.yy’da hükümet işlerinin yürütülmesi için yapılmış ve bugün de aynı amaçla Yani Belediye Sarayı olarak kullanılmakta. Vecchio Sarayı daha sonra 16.yy’da önemli bir yenilenme geçirmiş ve şimdiki görünümüne kavuşmuş.

Palazzo Vechio

Palazzo Vechio

Signoria Meydanında bulunan Vecchio Sarayı’nın ilk adı Palazzo della Signoria’ymış ama uzun süre bu sarayda yaşayan Medici ailesi yeni sarayları Palazzo Pitti’ye taşınınca, Signoria Sarayı’nın adı da Eski Saray anlamına gelen Palazzo Vecchio adıyla anılmaya başlanmış.

Loggia dei Lanzi

Loggia dei Lanzi

Loggia dei Lanzi

Loggia della Signoria olarak da adlandırılan Loggia dei Lanzi,  Piazza della Signoria’nın köşesinde, Uffizi Galerisi’ne bitişik olan yapı üç adet geniş ve bir adet derin geniş kemerden oluşur.  Kemerler, Korint başlıklı kümelenmiş pilasterlere dayananır. Geniş kemerler Floransalıların çok ilgisini çekince Michelangelo bunların Piazza della Signoria’nın her yerinde devam ettirilmesini önermiş.

Loggia’nın canlı yapısı, Palazzo Vecchio’nun sert mimarisiyle tam bir tezat oluşturur; antik ve Rönesans sanatının açık hava heykel galerisi olarak özetlenebilir.

Loggia dei Priori

Loggia dei Lanzi

Loggia dei Lanzi adı, Büyük Dük Cosimo I’in saltanatına kadar uzanır; bu dönemde, bu isim, onun müthiş toprak silahlarını (İtalyanca: “Lanzichenecchi”, Lanzi’ye dönüşmüştür) veya Alman paralı mızrakçılarını barındırmak için kullanılmış. Loggia’nın arkasındaki Uffizi’nin inşasından sonra Loggia’nın çatısı Bernardo Buontalenti tarafından değiştirilerek Medici prenslerinin meydandaki törenleri izleyebileceği bir teras haline getirilmiş.

Loggia dei Lanzi Florence

Giuditta e Oloferne (Judith Holofernes’in Başını Keserken)

Loggia dei Lanzi‘de heykeltraş, ressam, mimar ve şair Michelangelo’nun meşhur Statua del David’in (Davud Heykeli) bir kopyası, Giuditta e Oloferne (Judith Holofernes’in Başını Keserken) heykeli ve heykeltraş Bandinelli’nin Herakles ile Cacus‘u, Bartolomeo Ammannati’nin 1565’te yaptığı Fontana del Nettuno (Neptün Çeşmesi), Medusa’nın kesik başını elinde tutan Perseus’un heykeli gibi önemli eserler bu meydanda bulunuyor.

Verrocchio’nun bronzdan yapılmış Yunus ile Melek (Putto) adlı heykeli, İlahi Komedya’nın yazarı Dante’nin Ölüm Maskesi de Vecchio Sarayında bulunuyor. Bugün Vecchio Sarayı hâlâ belediye sarayı olarak kullanılmakla birlikte Saray’ın büyük bölümü ise müze olarak hizmet veriyor.

Uffizi Gallery, Florence

Uffizi Galerisi

Uffizi Galerisi

Dünyaca ünlü Uffizi Galerisi de Signoria Meydanı’na komşu. Günümüzde müze olarak kullanılan Uffizi Galerisi esasen Dük I.Cossimo’nun çalışma ofisleri olarak yapılmış. Uffizi’nin adı da buradan geliyor; Uffizi ofisler anlamına geliyor. Her zaman yoğun olan Uffizi’ye girmek için muhtemelen sıra beklemeniz gerekir. İnternet üzerinden rezervasyonlu bilet alarak beklemekten kurtulabilirsiniz. Uffizi Galerisi ve Pitti Sarayı bileti satın alabileceğiniz resmi site için tıklayın.  Galeriyi gezerken Rönesans dönemine ait birçok başyapıta ve özellikle Medici Ailesinin sanat koleksiyonuna hayran kalacaksınız.

Florence - Uffizi gallery

Uffizi Galerisi

Özellikle dikkat etmeniz gerek en önemli eserler; Sandro Botticelli’nin The Birth of Venus (Venüs’ün Doğumu), Fra Angelico’nun Coronation of the Virgin, Baccio Bandinelli’nin Laocoön and his Sons (Laocoön ve Oğlu), Parmigianino’nın Madonna with the Long Neck (Uzun boyunlu Madonna), Raphael’in Portrait of Pope Leo X with Two Cardinals (Papa 10.Leo’nun iki kardinalle Portresi), ismi bilinmeyen Toskanalı bir sanatçının Head of Christ (İsa’nın Kafası), Leonardo da Vinci and Andrea del Verrocchio’nın Annunciation (Haber Verme), Caravaggio’nın Medusa, Michelangelo’nun Doni Tondo, Titian’ın Venus of Urbino ve Piero della Francesca’ın Urbino Dükü ve Düşesi sayılabilir.

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio

Arno Nehri üzerinde bulunan, Floransa’nın en meşhur köprüsü Eski Köprü anlamına gelen Ponte Vecchio 14.yy’da tamamlanmış. II. Dünya Savaşı sırasında bir köprüler şehri olan Floransa’nın tüm köprüleri Almanlar tarafından bombalanarak yıkıldığı halde bu köprü bombalanmamış bu nedenle de köprü günümüze kadar sağlam gelmiş. Köprü ilk yapıldığında üzerinde tabakhaneler ve demir atölyeleri varmış ancak bu manzara Dük I.Ferdinand’ı rahatsız edince yasaklamış bu atölyelerin yerini kuyumcu dükkanları almış. Köprüde ilk ticaret dükkanlarda değil tezgahlarda yapılıyormuş Retrobotteghe denilen dükkanlar köprüye 17.yy’da eklenmiş.

Fotoğraf: http://medicidynasty.com/the-vasari-coridor-florence/

Fotoğraf: http://medicidynasty.com/the-vasari-coridor-florence/

Vasari Koridoru

Dikkatli bakarsanız köprünün üzerindeki kuyumcu dükkanlarının üzerinden geçen bir koridor olduğunu göreceksiniz. Burası Medici Ailesinin halka karışmadan köprüden geçmeleri için yapılan ve Palazzo Pitti ve Palazzo Vecchio‘yu birbirine bağlaması için kıvrılarak ilerleyen 1,5 km uzunluğundaki Vasari Koridoru‘dur. Floransa’da dolaşırken bu koridorun birçok bina arasında bağlantı yaptığını dikkatli bakarsanız görürsünüz.

Palazzo Pitti

Palazzo Pitti adından da anlaşılacağı gibi Pitti Ailesinin Sarayı olarak yapılmış. Bir dönem Medici Ailesine de hizmet eden saray 15.yy eseri. Şu an saray müze ve galerilere ev sahipliği yapıyor burada her iki aileden önemi sanat eserlerini görebiliyorsunuz.

Pitti palace

Palazzo Pitti

Pitti Sarayı’nın 5 galerisi ve bahçeleri geziliyor. Palazzo Pitti bileti (10 euro) ile: Palatine Gallery, Gallery of Modern Art, Museum of Costume ve Fashion, Treasury of the Grand Dukes, Museum of Russian Icons ve Paltine Chapel gezilebiliyor. Eğer Boboli Gardens ile kombine bilet alırsanız 14 euro ödemeniz gerekiyor. Boboli Bahçelerinin tek giriş bileti ise 6 euro.

Eğer 18 euro karşılığında Passeportout alırsanız Bunlara ek olarak Uffizi Galerisini de görebiliyorsunuz ve bu bilet 5 gün geçerli. Bilet almak için tıklayın.

Palazzo Vecchio‘nun tarihi ise daha geriye 14.yy’a dayanıyor. İsmini 500 üyesinden alan Beşyüzler Salonu, Vasari tarafından hava, su, toprak ve ateşin tasvir edildiği Elementler Odası, Leylaklar Odası (Judith ve Holofernes bu odada bulunuyor).

Florence Panorama

Michelangelo Tepesi (Piazzale Michelengelo)

Michelangelo Tepesi (Piazzale Michelengelo)

Tüm Floransa’yı özellikle Katedralin görkemini izleyebilmek için Floransa’yı tepeden gören Michelangelo Tepesi’ne (Piazzale Michelengelo) çıkmanızı öneririz.

Basílica di Santa Croce

Santa Croce Bazilikası

Santa Croce Bazilikası

Santa Croce Bazilikası Roma Katolik Kilisesine bağlı ama Franceskan Mezhebine ait dini bir yapı. Bu bazilika Machiavelli, Michelangelo, Galileo ve Gentile gibi isimlerin mezarlarının burada olması ile önem kazanıyor.

San Lorenzo

San Lorenzo Bazilikası

San Lorenzo Bazilikası

Medici Ailesinin kilisesi olarak bilinen San Lorenzo Bazilikası 4. yüzyılda inşa edilmiş ve başlangıçta Aziz Ambrogio’ya ithaf edilmiş. 1059 yılında Romanesk dönemde yenilenmiş ve 15. yüzyılda Medici ailesinin himayesinde Filippo Brunelleschi’nin tasarımına göre yeniden inşa edilmiş.

Bazilika, 1461 yılında varisi Antonio Manetti tarafından tamamlanmış ve bugün Brunelleschi’nin arzuladığı uyumu ve mükemmel oranları korumakta.

Basilica di San Lorenzo, Florença

San Lorenzo Bazilikası

Papa X. Leo’nun Michelangelo’nun cepheyi mermerle kaplamasını istemiş ama proje hiçbir zaman başlamamış.

Bazilika, 15. yüzyıldan kalma Filippo Brunelleschi’nin Eski Sacristy’si gibi harika sanat eserlerini muhafaza etmekte. Burada aynı zamanda bronz kapıları 15. yüzyılda Donatello tarafından yapılan, San Giovanni Evangelista’nın hayatından kesitlerin yer aldığı Diriliş Minberi ve Geçit Minberi gibi frizlere hayran kalabilirsiniz. Andrea del Verrocchio’nun Giovanni ve Piero dei Medici mezarları, Rosso Fiorentino’nun Meryem Ana’nın Evliliğini tasvir eden sunağı ve Bronzino’nun Aziz Lorenzo’nun Şehitliğini gösteren freskleri de kilisenin koleksiyonunda yer alıyor.

David Heykeli – Akademi Galerisi (La Galleria dell’Accademia di Firenze)

Akademi Galerisi (La Galleria dell’Accademia di Firenze)

Accademia Galeri Müzesi‘ni ziyaret etmeden Floransa’yı ziyaret ettim diyemezsiniz. Burası dünyanın en ünlü heykeli olan Michelangelo’nun Davud‘unun yanı sıra Orta Çağ ve Rönesans’tan kalma diğer birçok heykel ve tablonun da bulunduğu yapı. Herkes David‘i (Davud) görmek istediğinden müze (neredeyse) her zaman kalabalık ve uzun kuyruklar oluşuyor. Bu nedenle, ziyaretinizi önceden palanlamalısınız.

Accademia Galeri Müzesi, İtalya’nın en çok ziyaret edilen ikinci müzesidir. İlk sırada, çok daha büyük olan ve aynı anda çok daha fazla insanı ağırlayabilen Uffizi Galerisi yer alıyor.

Accademia Galerisi ise çok daha küçük ve kapasitesi daha küçük olduğundan dışarıdaki sıra uzun olabiliyor. Bu yazıda hızlı giriş bileti rezervasyonu ve müzeyi ziyaret etmek için en iyi gün ve saati seçme konusundaki ipuçlarını bulacaksınız.

Accademia galeri müzesinde iki kuyruk var: Biri rezervasyon yaptıranlar, diğeri ise hâlâ bilet almak zorunda olanlar için. Gerçekten uzun ve yavaş kuyruk sadece rezervasyon yaptırmamış olanlar içindir. Bunun yerine rezerve edilenlerin kuyruğu çok hızlı akıyor. Bu nedenle önceden bilet ayırtmak çok önemli böylece ziyaretin gününü ve belirli bir zaman aralığını seçebilirsiniz. Bu sayede biletinizde işaretlenen saatten birkaç dakika sonra giriş yapabilirsiniz.

Floransa Accademia Galerisi’nin resmi web sitesinden bilet rezervasyonu yapmanızı tavsiye ederiz. Diğer tüm web siteleri bir satıcıdır ve bilet fiyatı birkaç euro fazladır. Ancak biletlerin resmi web sitesinde tükenmesi durumunda bayilere yönelebilirsiniz.

Söylediğimiz gibi müze neredeyse her zaman doludur ve gerçekten sakin bir gün bulmak zordur. Pazartesi günleri müzenin kapalı olduğu dikkate alınırsa pazar ve salı günleri haftanın en yoğun günleridir. Tabii ki hafta sonları çok yoğundur. Bu nedenle Accademia Galerisi’ni ziyaret etmek için en iyi günler Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleridir.

360° | Mercato Centrale Firenze

Mercato Centrale

Mercato Centrale

Her gittiğimiz şehirde uğradığımız gibi Floransa’nın Kapalı Pazar’ı olan Mercato Central de uğrak yerlerimizden birisi oldu. İçeride birçok yemek standı var ve pratik birşeyler yemek istiyorsanız burada bulabilirsiniz.  Şarkutericiler, balıkçılar, taze meyve ve sebze satıcıları da oldukça estetik ve iştah açıcı.

Floransa'da ne yenir

Yemek konusunda tabiiki çok çok fazla alternatifiniz var biz kendi yediğimiz yerlerden Trottoria Za-Za’yı (Piazza del Mercato Centrale 26r) tavsiye edebiliriz.  Burada “primi olarak Tagliatta,  secondi olarak Fettucine Truffle Souce tavsiye olunur.

Floransa Gezilecek Yerler, Floransa Görülecek Yerler, Floransa’ya nasıl gidilir, Floransa’da ulaşım, Floransa’da ne yapılır, Floransa’da ne yenir gibi sorularınızın cevabını bu Floransa Gezi Rehberi yazımızda vermeye çalıştık.

İtalya hakkındaki genel bilgileri Roma sayfasında bulabilirsiniz. Diğer İtalya yazılarımız için tıklayın.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN