Suudi Arabistan ve Umman (Kısa Umreli)

Anasayfa » Suudi Arabistan ve Umman (Kısa Umreli)

 – KAPALI GRUP –

Suudi Arabistan ve Umman

(Kısa Umre ile birlikte)

(4-11 Şubat  2024)

Bu defa çok ters köşe bir destinasyonumuz var. Birçoğumuz gezdiğimiz ülkelerdeki en önemli dini merkezleri ziyaret etmiş hatta bu dinler için Hac kabul edilen yerleri görmüştür. Ancak kendi dinimiz için çok önemli olan Kabe’yi ve dinimizin doğduğu toprakları görmek çok kolay değil çünkü Suudi Arabistan Kabe’yi ziyaret için turistik vize vermiyor. Bu seyahat ancak Hac yada Umre ile mümkün. Biz de artık bu önemli noktayı da görmenin vakti geldiğini hatta geçtiğini düşündüğümüz için bu geziyi düzenledik. Umman Sultanlığını da geziye dahil ederek yine önemli bir ülkeyi görmeyi hedefledik.

Biz çok dindar kişiler olmadığımız  ama Kabe’yi görmek istediğimiz için geziyi Kısa Umre şeklinde düzenledik. Yoksa sadece 10 gün Umre yapmak da mümkün.

Altta programın detaylarını bulabilirsiniz. Gezimiz Ejder Turizm tarafından organize edildi ve gezi boyunca Ejder Turizm kardeş acentesi Umre için yanımızda olacak. Orada yerel bir acente daha bize eşlik edecek.

1.GÜN 4 Şubat Pazar ISTANBUL-CİDDE (Türkiye - Suudi Arabistan)

Bugün saat 09:00 ‘de İstanbul Havalimanı Ejder Turizm Havalimanı ofisi önünde buluşma, tur dosyalarının teslim alınmasından sonra , Saudi Havayolları check işlemlerinin yapılması ve uçuşa hazırlık, Cidde’ye uçuş saatimiz 11:55
’de. Varışımızı takiben, alanda karşılama , şehir merkezine transferimiz yapılacak.

Panoramik şehir turumuzu takiben otelimize yerleşme. Geceleme Cidde’de otelimiz Royal Casablanca Hotel vb 4*’de

Mescid’i Nebevi

2.GÜN 5 Şubat Pazartesi CİDDE-MEDINE (Suudi Arabistan)

Sabah kahvaltı sonrası özel aracımız ile Medine için yola çıkıyoruz. 410 km mesafe kara yolculuğumuz olacak, yaklaşık 5,5 saat sonra Medine’ye varış ve ziyaret programının başlamasından önce otelimize eşyalarımızı bırakacağız. Otelde sabah kahvaltısı yaptıktan sonra ziyaretlerimiz başlayacağız.

Okçular Tepesi

Programımız
 Mescid-i Nebevi‘ye hareket ile başlayacak.
İslam tarihinin ikinci büyük savaşı olan Uhud Gazvesi‘nin yapıldığı meydanı, Okçular Tepesi ve Hz.Hamza’nın kabrinin de bulunduğu Uhud Şehitliği‘ni ziyaret edip buralar hakkında bilgi alacağız.

Mescid-i Kıblateyn Camii

Ardından Hz.Muhammed’e (s.a.v.)’e namaz esnasında gelen vahiy üzerine yüzünü ilk Kıble olan Mescid-i Aksa’dan Kabe’ye döndürdüğü Mescid-i Kıblateyn Camii‘nin ziyaret edip bu önemli noktalar hakkında bilgiler alacağız.

Daha sonra İslam tarihinin üçüncü büyük savaşı olan Hendek Gazvesi’nin yapıldığı 7 Mescidler alanına gidecek ve bu önemli savaş hakkında bilgilerimizi tazeleyeceğiz.

Ardından Takva üzerine bina edilen ilk mescid olan Mescid-i Kuba‘yı ziyaret edeceğiz.

Cuma Mescidi

Daha sonra ilk cuma namazının kılındığı yer olan Cuma Mescidi’ni ziyaret ederek otele döneceğiz.

Serbest zaman, otelde alınan akşam yemeğinin ardından geceleme Medine’de Grand Al Safi Hotel 4* ‘da.

3.GÜN 6 Şubat Salı MEDİNE - MEKKE VE UMRE ZİYARETİ (Suudi Arabistan)

Otelde alınan kahvaltının ardından, lobide buluşma öncesi odalarda eşyaların toplanması ve umre için hazırlanarak yani ihram elbiselerini giyeceğiz.

Öncelikle Zülhuleyfe Mescidi‘nde 2 rekat ihram namazının kılınması ve umre için niyet edilmesinin akabinde Mekke‘ye hareket edeceğiz. Yaklaşık olarak 5 saatlik yolculuk sonrası Mekke’ye varacağız. Otelde giriş işlemlerinin yapılması ve kısa bir istirahat sonrası Umre başlayacak.

Lobide buluşma sonrası Umre için Kabe‘ye, Haremi Şerife hareket edeceğiz ve ilk defa Kabe’yi göreceğiz. Umre’nin farzı olan 7 şavttan oluşan Tavaf vazifesinin yapılması ve iki rekat Tavaf namazının kılınmasının hemen sonrasında Umre’nin şartı olan Safa ve Merve tepesinin arasında 7 defa S’ay vazifesinin yapılması ve saç kesiminin ardından ihramdan çıkılarak Umre görevi sona erecek. Saç kesilmesi konusu şu şekilde; kadınlarda saçın ucundan bir tutam kesilmesi yeterlidir. Erkeklerde ise 2-3 tel kesilmesi dahi yeterlidir. Biz bu şekilde bir saç kesimi ile Umre ziyaretini bitireceğiz. Dini hassasiyeti yüksek erkeklerde yaygın uygulama saçın 1 numaraya vurulması şeklindedir ama bizim için bu durum 2-3 tel kesilmesi ile sınırlı olacak.

Otele dönüş, serbest zaman, otelde alınan akşam yemeğinin ardından geceleme Mekke’de otelimiz Al Dana Makkah by Millennium Hotel 4*’de.

4.GÜN 7 Şubat Çarşamba MEKKE – CIDDE 
(Suudi Arabistan – Umman)

Gece uçuşu yaparak sabahın ilk saatlerinde otele yerleşeceğiz. Otelde alınan kahvaltının ardından tahmini olarak 07:30 saatlerinde Mekke ziyaretlerimiz başlayacak.

İlk olarak Hz.Ebu Bekir ve Hz.Muhammed’in (s.a.v.) Hicret esnasında gizlendiği Sevr Dağı‘nın eteklerine gidip buralarda yaşananlar hakkında bilgi alacağız.

Ardından Hz. Muhammed’in (s.a.v.) Veda Hutbesi’ni okuduğu ve Haccın olmazsa olmazlarından olan Arafat Meydanı Rahme Tepesi’nin eteklerine gidecek ve burada burada yaşananlar hakkında bilgi alacağız.

Daha sonra aracımızla Müzdelife (Hac’da Arafat vakfesinden sonra ikinci vakfenin yapıldığı ve Arafat ile Mina arasında yer alan ve Muhassır Vadisi’ne kadar olan bölüm) ve Mina‘yı (Şeytanın taşlandığı yer) göreceğiz.

Akabinde Hz.Muhammed’in (s.a.v.) Risalet elbisesini giydiği Hira Mağarasını da içinde barındıran Nur Dağı‘nın eteklerine gideceğiz.

Ardından Hz.Muhammed’in (s.a.v) dedesi Abdulmuttalip, eşi Hz.Hatice annemiz, amcası Ebu Talip’in kabirlerinin de bulunduğu Cennettul Mualla Kabristanlığı‘nı aracımızla göreceğiz.

Akabinde Hz.Muhammed’in (s.a.v.) Cinleri İslam’a davet ettiği bölgede kurulmuş Cin Mescidi’nin aracımızla görülmesi sonrası gezimizin Mekke bölümünü tamamlamış olacağız.

Takiben Cidde’ye yaklaşık 1,5 saat yolculuğumuz olacak. Cidde’ye vardığımızda havalimanına geçişten önce yaklaşık 1 saat sürecek kısa panaromik bir tur yapacağız. Akşam yemeğini Cidde’de yerel bir restaurantta aldıktan sonra 00:20 uçağımız için havalimanına geçeceğiz.

Geceleme uçakta.

Nizwa, Umman

5.GÜN 8 Şubat Perşembe MUSCAT (Umman Sultanlığı)

Artık Umman Sultanlığı‘ndayız. Umman Sultanlığı başkenti Muskat’a varışımızdan sonra, yerel rehberimizle buluşunca beklemeden ve özel aracımız ile Umman’ın ikinci en büyük turistik bölgesi ve en eski şehirlerinden biri olan Nizwa’yı ziyaret edeceğiz. Yol üzerinde bizi geçmişe doğru götürecek olan geleneksel bir köy olan Birkat Al Mawz’da fotoğraf molası vereceğiz. Etrafı tarlalarla çevrili bu köyde yaşamış kabilelere ait izleri keşfedeceğiz.

Birkat Al Mawz

Buradan sonraki durağımız Umman’ın etkileyici kalelerinden biri olan Nizwa Kalesi’ni göreceğiz. Daha sonra 17. Yüzyılda inşa edilen oymalı kapıları ve ahşap kirişleriyle ünlü Jabren Kalesi’ni ziyaret edeceğiz.

Son durağımız Bahla Kalesi‘ni ziyaret ettikten sonra otelimize döneceğiz. Akşam yemeği ve geceleme Muskat’ta (Umman) otelimiz
 Intercity Hotel Nizwa 3* vb’de

6.GÜN 9 Şubat Cuma NIZWA – MUSCAT 
(Umman Sultanlığı)

İlk ziyaret noktamız Sultan Kabus Ulu Camii olacak. Tasarım yarışmasının ardından seçilen proje ile yapımı başlanan camii 7 yılda tamamlanmış ve Sultanlığın 30. Yılını kutlamak üzere açılan camiinin yapımında 300 bin ton Hint kumaşı kullanılmış, caminin çinileri de Türkiye’den getirtilmiştir.

Muskat

Daha sonra taze balıkların satıldığı Muskat Balık Pazarı ardından Matrah Çarşısı (Muttrah Souq) ile gezimize devam edeceğiz.

Buradan sonra 16. yüzyıldan kalma Portekiz kaleleri ile
 çevrili Sultan Qaboos’un resmi sarayı olan muhteşem Al Alam Sarayı‘na bir fotoğraf molası vereceğiz.

Turumuzun ardından akşam yemeği ve konaklama otelimiz Muskat’da The Palace Hotel Muscat Palace’de olacak.

7.GÜN 10 Şubat Cumartesi MUSKAT 
(Umman Sultanlığı)

Bugün otelde alacağımız kahvaltı sonrası serbest zaman.

Konaklama Muskat’da otelimiz The Palace Hotel Muscat Palace’de olacak.

8.GÜN 11 Şubat Pazar MUSKAT – CIDDE - ISTANBUL

Bugün dönüş yolculuğumuz başlıyor; 05:55 uçuşu için sabaha karşı otelimizden havalimanına transfer olduktan sonra Cidde aktarmalı olarak Saudi Havayolları tarifeli seferi ile Istanbul uçuşumuzu yapacağız.
13:45 gibi Istanbul Havalimanına varmış olacağız ve turumuz sona erecek.

Ulaşım

Uçuşlarımız İstanbul’dan Suudi Havayolları ile yapılacaktır.

Ücrete Dahil Olanlar

*İstanbul- Cidde-Maskat-Cidde-İstanbul uçuş bileti (Ekonomi ) SAUDI HAVA YOLLARI

Cidde (1 gece 4*Otelde konaklama )

Medine (1 gece 4* otelde konaklama )

Mekke (1 gece 4* Otelde konaklama )

Nizwa (1 gece 4* Otelde konaklama )

Maskat (2 gece 4* Otelde konaklama )

*Toplam 6 gece Otel konaklaması

Tüm Havalimanı Transferleri

Türkçe Rehberlik

Mekke ve Medine Ziyaretleri

Cidde- Medina / Medina- Mekke arası kara yolculukları

Transferler

Programda belirtilen yemekler

Özel seyahat sağlık sigortası

Ücrete Dahil Olmayanlar

Yurt Dışı Çıkış Harcı

Belirtilmeyen Tüm diğer yemekler

Tüm yerel rehberler/kaptanlar vs için yerel bahşişler toplamı kişi başı 70 USD (İlk gün havalimanında rehberimiz tarafından toplanacaktır)

Vize gerekiyor mu?

Suudi Arabistan hem normal hem yeşil pasaporttan vize istiyor ama e-vize ve bu vizeyi acentemiz alacak (60 USD)

Umman ise normal pasaport için vize istiyor ama Kapı Vizesi yani Umman’a girişte veriliyor. Yeşil pasaporta ise vize gerekmiyor.

6 ay geçerli pasaportunuzun olması önemlidir.

Gezi Kontenjanı

Gezi kontenjanı 20 kişidir.

Gezi Ücreti

İki kişilik odada kişi başı: 1.990 USD

Tek kişilik oda: 2.485 USD

Ödeme Şartları

Peşinat 490 USD

Geriye kalan 1.500 USD’ı geziye en geç 40 gün kala kapatmalısınız.

Ödemeler Ejder Turizm’in hesaplarına döviz havalesi ya da Türk Lirası olarak (TL olması durumunda o günün kuru karşılığı yapılacak transferin miktarı Ejder Turizm’e sorularak) Ejder Turizm’e yapılacaktır.

TL olarak taksit isteyen katılımcılar alttaki tablodaki şekilde ödeme yapabilirler.

Geziden ayrılma durumunda TL olarak ödeme yapan katılımcılar TL olarak, USD olarak ödeme yapan katılımcılar USD olarak geri ödeme alırlar. Kredi kartı ile yapılan ödemeler TL olarak kabul edilir.

Gezi iptali / iptal-iade şartları

Suudi Arabistan için iptal şartları biraz farklı; e-vizeyi alabilmek için uçak biletlerinin kesilmesi gerekiyor. E-vize ile birlikte boardingler de alınıyor. Bu uygulama Suudi Arabistan hükumetinin turizmi canlandırmak amacıyla yaptığı bir kolaylık aslında. Bu nedenle iptal durumunda 60 USD vize ücreti ve uçak biletinin iptalinden kaynaklanan ceza kesildikten sonra Ejder Turizm’in altta yer alan standart iptal kuralları geçerli olur.

İptal durumunda ödenmesi zorunlu vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar ve üçüncü kişilere ödenip belgelendirilebilen iadesi mümkün olmayan bedeller hariç olmak üzere, katılımcının ödemiş olduğu bedel kendisine iade edilir.

Yine bu kapsamda ,daha önce satın alınmış olan uçak tren ve gemi biletlerinde ve konaklamada ilgili firmaların İptal ve değişiklik kuralları aynen uygulanır  varsa cezalan yolcuya yansıtılır. Banka aracılığı ile yapılacak iadelerde, banka havale masrafı katılımcıya ait olacaktır. Tüketici/Katılımcı’nın bundan dolayı herhangi bir tazminat hakkı doğmaz. Bedel iadeleri, fesih bildiriminin Ejder Turizm’e veya aracısına ulaşmasından itibaren on dört gün içerisinde Katılımcı’ya yapılır.

Katılımcı veya Ejder Turizm, geziyi iptal koşulları süresine uygun olarak iptal ettiğinde; ödeme kredi kartı ile yapıldı ise kredi kartı ile, banka yolu ile yapıldı ise banka yolu ile nakit ödendi ise nakit olarak iade edilir. Geri iade edilecek tutar Ejder Turizm ödenen para birimi cinsinden olacaktır. Zaman içinde dövizde oluşabilecek kur farklarından Ejder Turizm sorumlu tutulamaz. Kredi kartı ile yapılan ödemelerde, iade katılımcının aynı kredi kartına yapılacaktır. Oluşabilecek zararlardan Ejder Turizm sorumlu tutulamaz. Kredi kartına yapılan iadelerde gecikmelerde Ejder Turizm sorumlu tutulamaz iade yapıldığına dair belgeyi Tüketici/Katılımcı’nın bilgisine sunar.

Tura katılmanız durumunda imzalayacağınız sözleşmeye ulaşmak için tıklayın

Geziye Katılım için

Lütfen 0 (532) 256 8331 nolu telefondan beni (Engin Ersöz) arayın ya da whatsapp’dan yazın. Gezi katılımcı listesi oluştuktan sonra katılımcı listesini acentaya ileteceğim; acenta size mail ve telefon yolu ile ulaşacak.

Ödemeler ile ilgili yukarıda yazılmayan bir konu varsa Ejder Turizm’de Nagehan Hn’a  pazartesi- cumartesi arası saat 09.00-18.00 saatleri arasında aşağıdaki telefon numaralarından ulaşabilirsiniz.

Tel:  0 543 715 1702

Ödemeler için hesap bilgileri

Ejder Turizm’in hesap bilgilerine ulaşmak için tıklayın

Umre Nedir ?

Müslüman aleminden olan insanların hac dönemleri haricinde ihrama girerek
 Mekke‘de Kabe’yi ziyaret etmelerine, Kabe’yi tavaf etmelerine, Sa’y yapıp tıraş olmaları ile ibadetlerini sonlandırmalarına Umre denilmektedir.

Erkek  (geleneksel ihram kıyafeti)

 

Erkek (alternatif ihram kıyafeti)

 

Kadın (geleneksel ihram kıyafeti)

İhram kıyafeti ne zaman giyiliyor?

Mekke-i Mükerreme’ye transfer olmadan önce otelde giyilir aynı gün bu kıyafetten çıkılır. Bu kıyafet erkekler iki parça beyaz bezden oluşan kıyafet ile arkası açık terlik demektir. Kadınlar için ise tek parça tesettürlü kıyafetler demektir.

Suudi Arabistan’da nasıl giyinilmesi gerekir?

Gezimizin 1-4.günleri Suudi Arabistan’da geçecek. Bu süre içerisinde;

Kadınların, uzun pantolonlar giymesi ve dirsekleri kapatan uzun kollu gömlekler giymesi ve başını örtmesi şart koşuluyor. Ayrıca kadınlara, ülkede yürürlükte olan yeni kurallar doğrultusunda “ağır makyajlar” yapılmaması gerektiği tavsiye ediliyor.

Erkekler normal kıyafetlerini giyer.

Umman Sultanlığında giyim ülkemizdeki gibi, herhangi bir şart yok.

 

Bu gezi TURSAB A Grubu Acentesi (Acente No:5288)

Ejder Turizm tarafından organize edilmektedir.