Güneydoğu Anadolu (Yeni Program)
Güneydoğu Anadolu Gezisi
6-11 Nisan
1.GÜN (6 Nisan 2021, Salı) Adıyaman, Kahta, Nemrut Dağı
Adıyaman Havalimanı – Adıyaman Müzesi: 20 km / 30dk, Adıyaman Müzesi – Pirin Antik Kenti: 7 km / 20dk, Pirin Antik Kenti – Kahta: 40km / 50dk
Sabah saat 06.15 Esenboğa Havalimanı’nda buluşacağız ve AnadoluJet TK7128 sayılı seferi ile saat 07:45’de Adıyaman’a hareket edeceğiz. Adıyaman’a yaklaşık 09:00’da inişimizi takiben Adıyaman Havalimanı’nda bizi bekleyen aracımıza yerleştikten sonra Adıyaman Müzesi‘ni ve Kommagene Uygarlığı’nın 5. büyük kentinden ayakta kalan tek kent olan Perre Antik Kenti‘ni gezdikten sonra Kahta‘ya hareket edeceğiz. Kahta’dan minibüslerle çıkacağımız turda sırasıyla, Kommagene Kraliyet ailesinin bazı kadınlarının gömülü olduğu Karakuş Tümülüsü‘nü, Roma dönemi yapıtı olan ve Cendere Çayı üzerinde bulunan Cendere Köprüsü‘nü, Kommagene Kraliyet ailesinin atası olan Arsames tarafından M.Ö 2.yy’da krallığın yazlık başkenti ve aynı zamanda idari merkezi olarak kurulan Arsemia‘yı (Eski Kale) ve karşısındaki Yeni Kale‘yi göreceğiz.

Kommagene Krallığı kalıntıları / Nemrut Dağı
Ardından 1987 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınan Nemrut Dağı‘na çıkacağız. Kommagene Krallığı’nın efsanevi kralı Antiochos tarafından yaptırılan tümülüs, devasa heykel ve kabartmalarını gördükten sonra Batı terasında gün batımını izleyeceğiz. Size gönderdiğim Kommagene Krallığı yazısı için tıklayın.
Daha sonra Adıyaman’daki otelimize geçeceğiz. Akşam yemeği ve konaklama Adıyaman’daki otelimiz White Star Otel’de.
NOT: Nemrut Dağı soğuk olacağı için bugün yanınıza mont, bere, kazak almayı unutmayın.
2.GÜN (7 Nisan 2021, Çarşamba) Adıyaman-Antep
Adıyaman–Halfeti: 122 km / 2 Saat, Halfeti- Birecik Kelaynak: 30 KM / 40 dk, Kelaynak-Zeugma: 20 km / 30 dk
Kahvaltı sonrası Birecik‘e hareket edeceğiz. Birecik’te Kelaynak Üretme İstasyonu‘nda nesli tükenme tehlikesi altında olan ve yöre kültüründe önemli bir yer tutan bu nadir kuşları ziyaret edeceğiz. Kelaynak Kuş Gözlem İstasyonu’nda gerekli bilgileri aldıktan sonra, Birecik Barajı inşasından sonra bir kısmi baraj gölü altında kalan günümüzün Cittaslow (Yavaş Şehir) kenti olan Halfeti’ye hareket edeceğiz.

Rumkale / Halfeti
Baraj gölü üzerinde yapacağımız gezinti için tekneye binecek ve büyük kısmı baraj gölü altında kalmış olan Savaşan Köyü ve tarihte önemli yeri olan Rumkale‘yi göreceğiz.

Zeugma Antik Kenti
Ardından Fırat Nehri kenarına kurulu, bölgenin en önemli antik çağ yerleşim yeri olan Zeugma Antik Kenti’nde Mozaikli Villaları ve kazı alanını dolaştıktan sonra Gaziantep’e hareket edeceğiz.
Akşam yemeği ve konaklama Gaziantep’teki otelimiz Şirehan Otel’de.
3.GÜN (8 Nisan 2021, Perşembe) Antep, Urfa
Antep – Urfa: 150 km / 2.5 saat
Kahvaltı sonrası İpek Yolu üzerindeki önemli kavşak noktalarından biri olan Gaziantep şehir turumuzda, ilk durağımız Zeugma Mozaik Müzesi olacak. Size gönderdiğim Zeugma yazısı için tıklayın.

Çingene Kızı Mozaiği
Yunan mitolojisindeki birçok mitten konu alan mozaikleri rehberimizin anlatımları eşliğinde gördükten sonra Bedesten, Almacı Pazarı adıyla anılan arastaları, otantik ürünlerin satıldığı Bakırcılar Çarşısı‘nın görülmesinin ardından Urfa’ya hareket edeceğiz.

Tipik bir Sıra Gecesi
Konaklama ve Sıra Gecesi ile birlikte akşam yemeği Urfa’da otelimiz Ala Han Otel’de.
Size gönderdiğim Sıra Gecesi yazısı için tıklayın.
4.GÜN (9 Nisan 2021, Cuma) Göbeklitepe, Harran, Şanlıurfa
Urfa -Harran: 50 KM / 1 Saat, Harran – Göbeklitepe : 60 KM / 1 Saat, Göbeklitepe – Mardin: 200 KM / 3 Saat
Kahvaltı sonrası Urfa’da göreceğimiz bazı noktalar olacak. Şanlıurfa’da Fırfırlı Cami (Oniki Havari Kilisesi), Paleolitik Çağ’dan İslamiyet dönemine kadar yaklaşık 10.000 eserin sergilendiği Haleplibahçe Müze Kompleksi’ni, Halil-ür Rahman Cami, Aynzeliha Parkı ve Balıklı Göl‘ü gezecek ve sonrasında eski çarşılarda alışveriş için serbest zaman vereceğiz.

Harran Evleri
Daha sonra Harran’a doğru hareket edeceğiz. Harran’da dünyanın en eski ev yapım tekniği örneklerinden Harran Evleri’ni ve dünyanın ilk üniversitelerinden Harran Üniversitesi kalıntıları ve kulesini gezecek ve Göbeklitepe’ye hareket edeceğiz.
Şanlıurfa’nın Örencik Köyü yakınlarında bulunan, Dünya’nın uygarlık tarihindeki ilk tapınaklarına ev sahipliği yapan, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Göbeklitepe Höyüğü göreceğimiz son nokta olacak.

Göbeklitepe
Keşfiyle birlikte sadece bölge tarihini değil insanlık tarihini değiştiren, İngiltere’de bulunan Stonehenge’den yaklaşık 7.000, Mısır Piramitleri’nden ise yaklaşık 7.500 yıl eski olan Göbeklitepe, geçtiğimiz yıllarda National Geographic dergisinin tüm dünyada “Dinin Doğduğu Yer” sloganıyla kapak yapılmıştı. Size gönderdiğim Göbeklitepe yazısı için tıklayın, Göbeklitepe röportajı için tıklayın,
Göbeklitepe ziyaretimizin ardından Mardin’e hareket edeceğiz.
Konaklama ve akşam yemeği Mardin’de otelimiz Artuklu Kervansarayı’nda.
5.GÜN (10 Nisan 2021, Cumartesi) Mardin - Diyarbakır
Mardin – Deyrulzafaran: 15 KM / 20 dk, Deyrulzafaran Mardin – Midyat : 70 KM / 1 Saat, Midyat – Hasankeyf: 45 KM / 50 dk, Hasankeyf – Diyarbakır: 130 KM / 2 Saat
Kahvaltı sonrası ilk durağımız yapacağımız Mardin gezisinde Akkoyunlu hükümdarı Cihangiroğlu Kasım tarafından yaptırılan Kasımiye Medresesi, Artuklu döneminde günümüz halini alan ve dilimli kubbesi ve minaresiyle Mardin’in simgesi olan Ulu Cami ve çevresindeki çarşıların gezilmesi sonrası otelimize geçeceğiz.

Mardin
Daha sonraki durağımız 1932’ye kadar 640 yıl boyunca Süryani Ortodoks patriklerinin ikametgah yeri olarak kullanılan Deyrulzafaran Süryani Manastırı olacak.

Deyrulzafaran Manastırı
Küçük bir Mardin görünümünde olan Midyat‘da birçok ünlü dizinin çekimlerine ev sahipliği yapmış ve bölgenin en önemli sivil mimari örneklerinden biri olan Kaymakamlık Konuk Evi‘ni dışardan görecek, Eski Han ve Midyat Sokakları’nı görüp, Telkariciler Sokağı‘nda alışveriş yapacağız.

Mor Gabriel Manastırı
Midyat çıkışında önemli bir durağımız Mor Gabriel Manastırı olacak. Şırnak sınırında yer alan ve 1600 yıllık geçmişe sahip olan Süryani Ortodoks’lara ait Mor Gabriel Manastırı, ender mozaikleri, çan kuleleri, taş işlemeciliği ve uzun abbaraları ile erken dönem Hristiyanlığın Güneydoğu bölgemizdeki en önemli dini merkezi ve günümüzde de bu önemini korumakta.

Tarihi Köprü / Hasankeyf
Kahvaltı sonrası Hasankeyf‘e hareket edeceğiz. Projenin bitmesi ile Ilısu Barajı’nın altında kalacak Hasankeyf’te; (yerinden arkeopark alanına taşınan El-Rızk Cami’si ve Artuklu Hamamı taşıma ve yeniden inşa işlemleri henüz tamamlanmamıştır) Bu aralar artan su seviyesi nedeniyle Tarihi Köprü tamamen sular altında kalmak üzere. Belki de kıl payı son kısımlarını göreceğiz. Takiben Zeynel Bey Türbesi‘ni görüp Dicle Nehri kıyısında bir kafede fotoğraf molası verdikten sonra Diyarbakır’a doğru hareket edeceğiz.
Akşam yemeği ve konaklama Diyarbakır’daki otelimiz Mitannia Otel’de
6.GÜN (11 Nisan 2021, Pazar) Diyarbakır
Anadolu’nun en eski şehirlerinden biri olan kent sizi kesinlikle etkileyecek. İlk olarak sadece ülkemizin değil dünyanın da en iyi korunmuş ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Diyarbakır Surları‘nı göreceğiz.

Diyarbakır Surları
Yapım tarihi tam olarak bilinmeyen ve yüzyıllara meydan okuyan surların bugünkü görüntüsünü ise İstanbul’u Roma’nın başkenti olarak neredeyse yeniden inşa eden Konstantin’in oğlu Bizans İmparatoru II. Konstantius (M.S 349) tarafından yenilerek günümüze taşımış. Surlar, kapılar, burçlar ilk göreceğimiz yapılar olacak. Sur duvarları boyunca Dağ Kapı, Urfa Kapı, Mardin Kapı ve Yeni Kapı olarak adlandırılan 4 ana giriş bulunmakta. Ortaçağ askeri mimarisinin önemli örneklerinden olan Siyah bazalt duvarlar dikkat çekicidir. Keçi Burcu’nu, Mardin Kapı ve Urfa Kapı‘yı gördükten sonra Anadolu’nun en eski camilerinden biri olan Ulu Cami ve Külliyesi‘ni, 1572-1575 yılları arasında Diyarbakır valiliği yapmış olan Hasan Paşa’nın yaptırmış olduğu Hasan Paşa Hanı‘nı, İç Kale‘yi göreceğiz. Size gönderdiğim Diyarbakır Surları yazısı için tıklayın.

Cahit Sıtkı Tarancı Müze Evi
“Yaş otuzbeş, Dante gibi yarsındayız ömrün” diye Cahit Sıtkı Tarancı’nın şu anda müze olan evini de Diyarbakır gezimiz sırasında göreceğiz. Bu satırlara rağmen 46 yaşında vefat eden ünlü şairin evi tipik bir Diyarbakır Evi olması açısından çok ilginizi çekecek. Cahit Sıtkı Tarancı hakkında da çok fazla bilgiye sahip olacaksınız. Program izin verirse Ziya Gökalp Müze Evi‘ni de göreceğiz. Size gönderdiğim Cahit Sıtkı Tarancı yazısı için tıklayın.
Takiben Akkoyunlu hükümdarı Kasım Bey’in yaptırdığı Şeyh Mutahhar Camisi’ne ait olan Dört Ayaklı Minare‘nin görülmesinin ardından havalimanına geçiş ve AnadoluJet’in TK 7147 sayılı seferi ile saat 21.40’da Ankara’ya hareket. Saat 23.10 Ankara’ya varış.
Güncelleme: Uçağımız Pazar 21:40’dan 09:45’e alındığı için yukarıdaki Diyarbakır programını maalesef uygulayamayacağız. Ancak bir gün önceki iki Süryani Manastırı’ndan birini iptal ederek bu programdaki bazı yerleri görme imkanı yaratmaya çalışacağız.
Rehberimiz görülecek yerlerin sıralamasını değiştirebilir ya da alınan tedbirler nedeniyle gezilmesi mümkün olmayan yerler programdan çıkarılabilir.
Tur Fiyatına dahil olanlar
Ankara-Adıyaman, Diyarbakır-Ankara uçak bileti
5 gece konaklama (Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Gaziantep)
5 gün sabah kahvaltısı
5 gece akşam yemeği
Sıra Gecesi
Birecik Baraj Gölü’nde tekne gezisi
Milli park ve özel müzelerin giriş ücretleri
Türkçe rehberlik hizmeti
Tüm transferler
Seyahat Sigortası
Tur fiyatına Dahil olmayanlar
Yemeklerde alınacak içecekler
Öğlen yemekleri
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerleri giriş ücretleri
Dileyen konuklarımız bir senelik geçerliliği olan MÜZEKART (60 TL) alabilir ya da bu tur için 123 TL ödeyerek T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerine girebilirler.
Müzekart, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilen bir karttır. Bir yıl boyunca Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olan tüm müzelerde ve ören yerlerinde geçerli olup ücretsiz ziyaret sağlar.
Gezi Ücreti
3.450 TL (İki kişilik odada kişi başı)
Özel statüdeki otellerdeki oda sayısının sınırlı olması nedeniyle Single konaklama imkanı yoktur.
Farklı bir şehirden katılmak istiyorsanız lütfen istekte bulunun.
Gezi Kontenjanı
Gezi kontenjanı 16 kişidir.
Güncelleme: Kontenjan 10 kişiye indirilmiş ve dolmuştur.
Rehberimiz
Daha önce de birçok gezimizde bizimle birlikte olan Kansav Arslan bu gezimizde de bize rehberlik yapacaktır.
Neden Nisan ayı
Biliyorsunuz Güneydoğu Anadolu’da bahar ayları itibarı ile çok yüksek sıcaklar başlıyor. Yaz aylarında 50 dereceler, yakın aylarda da 35-40 dereceler çok sık görülüyor. Gezinin temposu da yüksek olduğu için 20 derece ya da hemen altı civarlarında seyreden Nisan ayını gezi için uygun bulduk.
Yağış ortalaması da Nisan için oldukça makul seviyede.
Oteller
5 ayrı şehirde konaklama yapacağız. Mümkün olan şehirlerde tarihi dokuya uygun Han tarzı özel statüde butik otellerde konaklama yapılacaktır (Gaziantep Şirehan Otel, Mardin Artuklu Kervansarayı, Şanlıurfa Ala Han Otel). Ancak Adıyaman ve Diyarbakır’da bu tarz grubumuza uygun otel yoktur bu nedenle 4* şehir otellerinde kalınacaktır (Adıyaman White Star Otel 4*, Mitannia Otel 4*).
Aracımız
Covid 19 tedbirleri çerçevesinde geziler 35 kişilik araç ile yapılacaktır.
Güncelleme: Grup kişi sayısı azaltılarak yapıldığı için ulaşım küçük araçla yapılacaktır.
Sizleri önemsiyoruz!
Tüm araçlar, her tur öncesi dezenfekte edilecek ve tüm araçlarda el dezenfektanı bulundurulacaktır.
Tüm araçlarda mesafeli oturma düzeni uygulanacaktır.
Yurt içi turlarda güvenli seyahat için yalnızca eşlerin veya aynı evde oturanların yan yana seyahat etmelerine izin veriliyor. Bu durumda araç kapasitesi %50’yi bir miktar aşabilmektedir.
Konuklarımıza günlük ateş ölçümü yapılacaktır.
Seyahat esnasında maske zorunluluğu olacaktır.
Otel odaları her gün temizlenecektir. Yemeklerde mesafeli düzen uygulanacaktır.
Gezimizde alınan sağlık ve seyahat önlemleri kamu otoriteleri genelgeleri ile güncellenecektir.
Kayıt sırasında HES kodunuz istenecektir.
Ödeme Planı
Gezi tarihi çok yakın olduğu için tüm ödemenin kayıtla birlikte yapılması gereklidir.
EFT, Havale ile ödeme yapabileceğiniz gibi Tempo Turizm’in Tunalı’daki merkezinde nakit ödeme de yapabilirsiniz. Kredi kartıyla ödemede birçok karta (World, Bonus, Axess,Maxiumum, Cardfinans) 4 taksit yapılmaktadır. Kredi kartı için ek komisyon alınmaz.
Hesap Numaraları
Tempo Turizm
Banka: İş Bankası Kavaklıdere Şb.
IBAN (TL): TR05 0006 4000 0014 2090 6870 41
Geziden vazgeçme-katılmama / iptal-iade şartları
Gezinin başlamasına 7 gün kala 1.derece yakınlarınızın kaybı ya da yangın gibi Seyahat Sigortası’nda belirtilen ve kanıtlanabilen durumlarda Seyahat Sigortanız devreye girer, tam olarak gezi ücreti iade edilerek geziden ayrılabilirsiniz.
Bunun dışındaki durumlarda Tempo Turizm’in farklı bir tarihteki aynı gezisine katılımınız mümkündür ancak iade yapılamaz.
Söz konusu tarihte seyahat yasağı gibi bir durumda gezi için yeni bir tarih belirlenecektir.
Geziye Katılım için
Lütfen 0 (532) 256 8331 nolu telefondan beni (Engin Ersöz) arayın ya da enginersoz@me.com’a mail atın ya da WhatsApp’dan yazın. Gezi katılımcı listesi oluştuktan sonra katılımcı listesini acenteye ileteceğim; acente size mail ve telefon yolu ile ulaşacak; gerekli belgeleri isteyecek ve ödemeleri nasıl yapacağınızı aktaracak.
Geziye katılmak isterseniz lütfen hızlı bir şekilde karar verin çünkü artırılamaz bir kontenjanımız var.
Lütfen direkt Tempo Turizm’i aramayın.
Bu gezi TURSAB A Grubu Acentesi Tempo Turizm (Tursab 1138) tarafından organize edilmektedir.